frontpage

Äkäshotelli to 25.1.2024 / Liput 27€
Euroopalaiseen blueseliittiin kuuluva tuusulalainen Pepe Ahlqvist ei liiemmin esittelyjä kaivanne. Tämä kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko on yli neljäkymmentä vuotta kestäneellä urallaan esiintynyt lukuisien legendaaristen bluesartistien kanss ja hänen upeat ja menestyksekkäät äänitteet, sekä vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Pepe vieraili Ylläs Jazz Blues festivaaleilla myös viime vuonna yhdessä Tomi Leino Trion ja hammond-legenda Harri Taittosen kera, ja tekee yleisön pyynnöstä pikaisen paluun Äkäshotellin lavalle myös vuoden 2024 festivaaleille. Tällä kertaa Pepe saapuu konsertoimaan Men in Black yhtyeen kanssa. Luvassa on takuulaadukkaita sinisäveliä ja väkevää tulkintaa.

Äkäshotelli pe 26.1.2024 / Liput 27€

Vuosina 1983–2023 suomalaisten kansallisessa alitajunnassa musisoinut Jonna Tervomaa ilmestyy yleisön eteen pitkästä aikaa kitaravetoisen kokoonpanon kanssa. Huhtikuussa alkaneella Jonna Tervomaan Suljettu Sydän -kiertueella juhlitaan tasalukuja ja nostetaan vuosien 1998–2004 julkaistujen albumien hittejä keskiöön.

Tervomaa oli bändeineen luomassa 2000-luvun taitteessa uudenlaista suomirock-soundia ja nyt on sen arvonpalautuksen aika.

”Mukana tällä spesiaalilla rundilla on vuosien tauon jälkeen pitkäaikaisin kokooonpanoni, jonka kanssa on sieltä 2000-luvun taitteesta tehty satoja keikkoja. Tällä porukalla on yhdessä hikoiltu satoja tunteja treenikämpällä ja studiossa tätä tunnistettavaa ja ainutlaatuista yhteissoundia luoden. Tulossa on siis ihan kaikin tavoin iloinen ja odotettu jälleennäkeminen”, sävykkään ja jylhän kitarapopin valtavasta dynamiikasta jälleen innostunut Tervomaa kertoo kiertueesta.

Jonna Tervomaan Suljettu Sydän -yhtyeessä soittavat Jussi Jaakonaho (kitarat), Juha Kuoppala (koskettimet), Jonne von Hertzen (basso) ja Juho Viljanen (rummut & perkussiot).

Äkäshotelli La 27.1.2024 / Liput 27€

Blueskuningatar Erja Lyytinen saapuu Ylläs Jazz Bluesiin tammikuussa! 🔥

20-vuotisjuhlavuottaan artistina tänä vuonna viettävä Erja Lyytinen on yksi tunnetuimmista blues-rock-kitaristeista maailmalla. Lyytisen musiikillinen paletti on laaja: se yhdistelee modernia ja vanhaa bluesia progressiivisiin sävyihin. Pitkän uransa aikana Lyytinen on julkaissut kaksitoista studioalbumia ja useita live-albumeita sekä saanut työstään laajasti tunnustusta niin palkintojen kuin listasijoitustenkin muodossa. Lyytinen on muun muassa voittanut parhaan kitaristin palkinnon European Blues Awards-gaalassa vuonna 2017 ja vuonna 2023 hän oli ensimmäinen suomalainen artisti, joka oli ehdolla Maple Blues Awardseissa Kanadassa.

Erja Lyytisen upeaa taiturointia kuullaan Ylläs Jazz Blues 2024 Äkäshotellin lauantai-illassa! 🤩

Kellokas-sali pe 26. ja la 27.1.2024 / Velhon Kota la 27.1.2024

Ylläksellä jo tuttu kasvo, Viitasen Piia, saadaan myös tänä vuonna Ylläs Jazz Bluesiin! Piian oman konsertin lisäksi viime vuonna suuren suosion saavuttaneet Sininen Hetki Viitasen Piian kanssa-klubit palaavat yleisön pyynnöstä myös tänä talvena! 💙
Kriitikot ja liveyleisön tummanpuhuvalla indie-folkmusiikillaan hurmannut lauluntekijä Piia Viitanen on raivannut jalansijaa Suomen eturivin tarinankertojien joukossa. Viitasen Piian akustisesta folkista ja americanasta kumpuava ilmaisu on saanut vuosien saatossa rinnalleen myös uusia sävyjä, ja akustisia ja elektronisia elementtejä yhdistelemällä on löytynyt rikas ja omintakeinen musiikillinen maailma, jonka ytimessä soivat Viitasen vahvat sävellykset ja sanoitukset, jotka porautuvat syvälle ihmisenä olemisen ytimeen. Viitasen Piian kaikki neljä albumia ovat keränneet kriitikoiden keskuudessa upean vastaanoton, keräten muun muassa Emma-ehdokkuuden sekä useita palkintoja ja viiden tähden arvosteluja. Uutta musiikkia Viitasen Piia on julkaisemassa ensi keväänä ja uusin kappale Paras kellua vaan onkin jo kuunneltavissa!

💙SININEN HETKI VIITASEN PIIAN KANSSA-klubit palaavat Ylläkselle viime vuoden suuren suosion ja yleisön pyynnön myötä. Sinistä hetkeä vietetään Piian ja ajankohtaisten artistivieraiden kanssa urasta, elämästä ja erityisesti luonnosta keskustellen ja samalla tuntureille hiljalleen laskeutuvaa pimeyttä ihastellen. Sininen hetki järjestetään yhteistyössä Metsähallituksen kanssa luontokeskus Kellokkaassa, josta on henkeäsalpaavat näkymät talvisille tuntureille ja Lapin upeaan luontoon.

Viitasen Piiaa pääset kuulemaan ja näkemään Ylläksellä tammikuussa seuraavasti:
💙la 27.1 klo 12 Velhon kota (soolo)
Sininen hetki-klubit luontokeskus Kellokkaassa:
💙pe 26.1 klo 15
💙la 27.1 klo 15

Revontuliravintola Poro pe 26.1.2024 / Via Tribunal la 27.1.2024

Tammikuussa Ylläs Jazz Blues-festivaaleilla kuullaan upeaa laulaja-lauluntekijä Mirkka Paajasta yhdessä taiturimaisen jazzpianisti Henri Mäntylän kanssa! 😍

Laulaja-lauluntekijä Mirkka Paajanen tunnetaan monipuolisuudestaan niin laulajana kuin biisintekijänäkin. Hän on herättänyt ihastusta lukuisten artistien taustalla kuin myös solistina toimiessaan. Omimmillaan Paajanen kokee olevansa mm. Grammy-palkitun Etta Jamesin materiaalin parissa, jossa Paajanen rouhii suvereenisti soulin, bluesin ja gospelin maaperää.

Jazzpianisti Henri Mäntylä on tullut tutuksi useiden kotimaisten jazz- ja soulartistien, kuten Nina Myan, Johanna Förstin ja Timo Lassyn yhtyeistä. Mäntylä valittiin Turku Jazz vuoden artistiksi vuonna 2021.

Mirkka Paajasen ja Henri Mäntylän konserteista pääset nauttimaan Ylläksellä tammikuussa seuraavasti:
✨PE 26.1. klo 18 Revontuliravintola Poron Show & Dinner (liput sis. illallisen). Lipunmyynti ja pöytävaraukset Ravintola Porosta marraskuussa, lisätietoa luvassa myöhemmin!
✨LA 27.1. klo 17 Via Tribunal

Kellokas-sali pe 26.1.2024 / Revontuliravintola Poro (LOPPUUNMYYTY) la 27.1.2024

Ylläs Jazz Blueseilla päästään tammikuussa kuulemaan aivan pian uutta musiikkia julkaisevaa Tuure Kilpeläistä! 🤩
Tuure Kilpeläinen on suurelle yleisölle tuttu laulaja ja lauluntekijä. Lukuisten omien kappaleidensa lisäksi Kilpeläinen on tehnyt kappaleita monille muille artisteille. Useita tunnettuja ja suosiota saaneita hittejä julkaissut Kilpeläinen on palkittu muun muassa Emma-palkinnolla ja tänä vuonna Iskelmä-Finlandia-palkinnolla. Tuure Kilpeläisen uusin albumi julkaistaan lokakuun lopussa.

Tuure Kilpeläistä päästään kuulemaan tammikuussa Ylläs Jazz Blueseilla seuraavasti:
🔸Pe 26.1 klo 15 Kellokas-sali: Sininen hetki Viitasen Piian kanssa-artistivieras
🔸La 27.1 klo 18 Revontuliravintola Poron Show & Dinner (soolo) (liput sis. illallisen). Lipunmyynti ja pöytävaraukset Ravintola Porosta marraskuussa.

Selvä Pyy to 25.1. ja Ravintola Rouhe pe 26.1.2024

Frim-Fram (Juki Välipakka & Sirpa Suomalainen) soittaa monipuolista ja svengaavaa jazzia ja bluesia mukaansatempaavalla otteella. Kokoaan isomman kuuloisen duon ohjelmistosta löytyy sekä tyylikkäitä originaaleja että rullaavia cover-klassikoita. Kaksi laulajaa, saksofoni, kitara, stompbox ja huuliharppu takaavat poikkeuksellisen tanakan meiningin, joka saa yleisön nauttimaan ja tanssimaan!

Frim-Fram on kiertänyt keikkaillen klubeja ja festareita viisi viime vuotta. Omasta musiikista koostuva levy “Let’s Talk” julkaistiin 2015 Frim-Fram Quartetin kanssa. RetroU Art julkaisi yhtyeen uuden levyn “Wake Up!” 9.2.2019, ja ensimmäinen single nimikkoraita “Wake Up!” julkaistiin 29.11.2018 videon kera, lisäksi viedoita on nähtävillä on biiseistä Under My Spell, Undecided ja I’d rather Be A Drunk.

Selvä Pyy la 27.1. ja su 28.1.2024

JOSHUA JAMES-EVAN COULOMBE-MIKA KUOKKANEN

Kolmen amigon paluu!

Korona-ajan mittaisen tauon jälkeen Rolling Stone- lehden yhdeksi oman ikäpolvensa tärkeimmistä laulaja-lauluntekijöistä nostama Joshua James saapuu sielukkaan kitaristinsa Evanin kanssa Suomeen yhdistääkseen voimansa Hoedown-yhtyeestäkin tutun Mika Kuokkasen kanssa.

Loppuunmyytyjä keikkoja toisensa perään eri kiertueilla  Suomessa heittänyt Joshua James esiintyy yhdessä amigojensa tammi-ja helmikuussa 2024. Tammikuun lopussa kolmikko esiintyy Ylläs Jazz & Blues festivaaleilla!

Hyvin omaperäisellä ja intiimillä laulutyylillään sekä vangitsevalla esiintymisellään yleisönsä hurmaavan Joshuan kappaleet ovat tulleet tutuksi mm. TV-sarja Sons Of Anarchyn katsojille. Joshua, Evan ja Mika ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien.

Selvä Pyy pe 26.1.2024

Keystone Cops yhtyeen juuret ylettyvät vuoteen -91 kun kitaristi-laulaja-lauluntekijä Ville “Lefty” Leppänen aloitti laajamittaiset esiintymiset kitara ja kontrabasso-formaatilla. Duo hämmensi rouhealla otteella akustista afro-amerikkalaista juurimusiikkia sadoilla klubeilla ja festivaaleilla ympäri pohjoismaita ja Kanadaa, kunnes -92 julkaistiin myös ensimmäinen studiolevy. 90- luvun puolivälissä mukaan otettiin lyömäsoittimet ja Keystone Cops “sähköistyi” vähitellen perinnebluesista laveaan Americanaan. 2000- luvun alusta vakiintui nykyinen kokoonpano: Lefty – Tanninen – Ryökkynen, joka on säännöllisen epäsäännöllisesti aktivoitunut kiertueille ihastuttamaan juurimusiikin ystäviä taidokkaalla ja perinnetietoisella musiikillaan.

Yhtyeen kitaristi Ville “Lefty” Leppänen on kansainvälisesti arvostettu kitaravirtuoosi sekä laulaja-lauluntekijä, jonka virtuoosimainen kitarointi ja hyväntuulisen vauhdikas lavaesiintyminen saa haukkomaan henkeä ja suupielet kohoamaan.

Ylläs Jazz Blueseilla Keystone Cops palaa jälleen hetkeksi liveyleisön eteen ja tarjoilee groovaavaa ja sielukasta americanaa lavealla skaalalla, stemmalauluja ja vaihtelevia tunnelmia tiukanrosoisesta juurirockista perinnebluesin kautta akustiseen balladiin. Nämä ovat lauluja näyttämölehmipojista ja -tytöistä elämän valtatiellä.

Äkäshotelli pe 26.1. ja la 27.1.2024 / Selvä Pyy su 28.1.2024

Elona & The Fjellows on juurimusiikin raskaan sarjan työläisistä sekä nuoresta upea äänisestä laulajattaresta, Elonasta, varta vasten Ylläs Jazz Blues 2024 festivaalia varten kasattu superkokoonpano, joka samalla toimii myös YJB:n virallisena housebandinä. Kokoonpanon muusikoiden työhistoria vilisee huippukokoonpanoja Tuomari Nurmiosta, Erinin ja Esko Järvelän Epic Male kautta Hilland Playboyseihin, Marjo Leinoseen, Eero Raittiseen, sekä lukuisiin muihin. Elona puolestaan on häikäissyt taitavalla äänellään ja vaikuttavalla tulkinnallaan jo edellisen vuoden festivaaleilla ja häntä on toivottu esiintyjäksi myös tulevalle.

Musiikillisesti kokoonpano liikkuu suvereenisti lähestulkoon kaikilla mustan rytmimusiikin alueilla gospelista bluesin kautta modernimpaan R`n`B:hen, tuoden oman settinsä ohessa lavalle kuultavaksi myös vierailevia yllätysartisteja.

Kokoonpanoa on mahdollista kuulla perjantain ja lauantain Äkäshotellin illoissa, sekä loppukaronkassa Äkäslompolon omassa olohuoneessa, Selvä Pyyssä.

Elona Voc
Pauli Halme Guit
Janne Mathlin Dr
Pasi Ryökkynen Bs
Risto Kumpulainen Keys

Cafe Solmu la 27.1.2024 / VAPAA PÄÄSY

Pauli Halme on helsinkiläinen countrykitaristi, joka tunnetaan soololevyjensä lisäksi liki 10 vuotta Helsingin Juttutuvassa jatkuneen viikottaisen Hilland Mondays -klubin perustajana. Lisäksi Halme on soittanut eri artistien taustalla keikoilla ja levytyksissä, mm. Erinin ja Mikko Kuustosen yhtyeissä.

Ylläksen soolokeikalla liikutaan countryn, folkin, bluesin ja jazzin risteyskohdassa. Halmeen esiintyessä yksin akustisen kitaransa kanssa kuullaan sekä omia sävellyksiä, että fingerstyle-klassikkoja Chet Atkinsin ja Merle Travisin hengessä.”

Velhon Kota to 25.1.2024

VILLE “LEFTY” LEPPÄNEN SOOLONA

Pitkän linjan juurimuusikko, Ville “Lefty” Leppänen esittää soolokeikallaan bluesin ja countryn klassikoita ja tuntemattomampiakin kappaleita, Leftyn omaa englannin- ja suomenkielistä tuotantoa kuullaan myös.

Leppänen aloitti ammattimaisen musiikin parissa työskentelyn jo 90-luvun alussa Keystone Cops-yhtyeen levytysten ja pitkien keikkarundien myötä. Sittemmin Micke Björklöf & BlueStrip ja Micke & Lefty feat. Chef ovat vieneet Leftyä ympäri maailmaa yhtyeitten kitaristina ja biisinikkarina. Mm. Southpaw Steel’n’Twangin instrumentaalimusiikki ja Takuumiehet-yhtyeen lapsille suunnattu juurirock ovat toimineet ilmaisukanavina, viimeisimmät julkaisut ov BlueStripin maailmanlaajuisesti ylistävää palautetta saanut ”Colors of jealousy” ja suomenkieliset albumit ”Pikainen tusina ja ”Mekastustie” (Ville Leppänen ja Käytetyt Miehet).

Kuten Lefty Leppänen itse toteaa: ei hullumpi reissu ja vielä jatkuu!

Velhon Kodalle Lefty saapuu kuusikielisineen hämmästyttämään ja ihastuttamaan  jo torstaina ja saa samalla kunnian myös olla vuoden 2024 Ylläs Jazz Blues festivaalin ensimmäinen esiintyjä.

Kellokas-sali la 27.1. / Selvä Pyy su 28.1.2024

Ikiaikainen joiku ja modernit äänimaailmat kohtaavat luoden universaalia, ajassa kiinni olevaa musiikkia, kun Ylläs Jazz Bluesille saapuu Wimme & Rinne!

Saamelainen Wimme Saari on kotoisin Käsivarren Kelottijärveltä. Traditionaalisen joiun suvereenina taitajana hän on kehittänyt myös täysin oman modernin joikaustyylinsä, jossa kuuluu vaikutteita aikamme musiikista – ja jopa äänitaiteesta.
Tapani Rinne on asunut koko aikuisikänsä urbaanissa Helsingissä, mutta hänen juurensa löytyvät Länsi-Suomen Satakunnasta. Lapsuuden avarilla peltomaisemilla lienee vaikutuksensa siihen, että Rinteen puhaltamissa saksofoni- ja klarinettilinjoissa on aistittavissa vahva tilantunne, jonkinlainen “pohjoismaisuus”.

Saari ja Rinne ovat tehneet musiikkia yhdessä yli neljännesvuosisadan ajan ja kiertäneet esittämässä sitä eri mantereilla. Ystävysten nykyinen kokoonpano on duo, Wimme & Rinne, jossa molempien persoonien taustat ja kokemus yhdistyvät. Tuloksena on herkkää ja voimakasta musiikkia, joka on läsnä tässä ja nyt.

Jolie Lounge & Cafe to 25.1. (Duo) / Äkäshotelli Houseband pe 26.1. ja la 27.1. (Elona & The Fjellows) / Selvä Pyy su 28.1.2024 (Elona & The Fjellows)

Viime vuonna Ylläs Jazz Bluesin sunnuntaissa ihastuttanut tuore laulajalupaus, Elona, on saatu myös tänä vuonna ilahduttamaan festarikävijöitä useampana päivänä.

Elona on 25-vuotias jyväskyläläinen upeaääninen ja taidokas laulaja, jonka musiikillinen repertuaari täyttää tilan aina akustisesta tunnelmoinnista sielukkaaseen souliin ja mustan gospelin kautta räväkämpään bluesiin.

Elonaa voi nähdä ja kuulla tänä vuonna festareiden virallisen housebandin solistina useampaan otteeseen niin Äkäshotellissa kuin Äkäslompolo kylän omassa olohuoneessa, Selvässä Pyyssä. Lisäksi Elona esiintyy intiimin tunnelmoinnin muodossa Topi Raussin kitarasäestyksen kera Jolie Lounge & Café:ssa torstai iltana ennen Äkäshotellin iltakonsertteja.

Velhon Kota pe 26.1.2024

Ylläs Jazz Blueseille jälleen kovasti toivottu ja lähes vakiovieraaksi asemoitunut Mika Kuokkanen ei liene esittelyjä kaipaile. Hoedown yhtyeen kippari ja laulaja-lauluntekijä tunnetaan oman yhteensä tuotannon lisäksi myös lukuisista yhteistöistä merkittävien ulkomaisten artistien ja tuottajien kanssa. Parasta-aikaa Mika valmistautuu kiertueelle austraalialaisen kantrin kärkinimiin kuuluvan James Blundellin kanssa, jonka uudelle albumille Mika on tehnyt kappaleita yhdessä niin ikään austraalialaisen Terry McArthurin kanssa.

Ylläs Jazz Blueseilla Mika tarjoilee yhden intiiminen konsertin Velhon Kodassa perjantaina klo 12.

Äkäshotelli to 25.1. / Selvä Pyy pe 26.1. / Y1 la 27.1.2024

Jolie Lounge & Café to 25.1.2024 / Äkäshotelli pe 26.1. ja la 27.1.2024

Dj ManJorge on tullut suurelle yleisölle tutuksi originaalin Bassoradion ohjelmastaan Maanalainen Radio ja IDA Radion linjoilla ohjelmasta BÄNGER ZONE. Yli 30 vuoden dj uraan mahtuu  Soulia, jazzia, teknoa, kasarihittejä ja muuten vain sykkiviä sulosävelmiä, joka istuu varmasti viihdyttämään mainiota Ylläs Jazz Blues -yleisöä huippuartistien ja juontojen lomassa.

Edellisen kerran Dj ManJorge vinyyleineen tanssitutti ja ihastutti Ylläs Jazz Blues kansaa vuonna 2018 Pirtukirkon Kellarissa. Tällä kertaa vuorossa on Pirtukirkon päälava, jossa Dj ManJorge huolehtii niin illan aloitukset, välit kuin lopetuksetkin.

Kivaa tulee! Odotan innolla! t: ManJorge <3

Ravintola Rouhe la 27.1. / Navettagalleria su 28.1.2024

Oululais-rovaniemeläinen Arctic Swing Trio on perustettu 2000 -luvun alkupuolella ja yhtye on esiintynyt vuosien varrella useilla jazzfestivaaleilla eri puolilla Suomea. Musiikissaan yhtye panostaa akustiseen saundiin ja 1930-40 luvun jazztunnelmaan. Vaikutteet tulevat pääasiassa eurooppalaisesta gypsyjazzperinteestä sekä myös amerikkalaisesta swingistä ja bebopista.
Trion ohjelmisto koostuu Djangon Reinhardtin sävellyksistä sekä valikoiduista jazzstandardeista.

Kokoonpano:
Terho Keskitapio – kitara
Petri Mäntynenä – kitara
Kari Räty – kontrabasso

Äkäshotelli to 25.1.2024

Gone Swingin’ on Oulun konservatorion ammattiopiskelijoista koostuva bändi. Bändi on keikkaillut jo 2 vuotta erilaisissa tilaisuuksissa ja festivaaleilla, viimeksi lokakuussa Rovaniemellä Korundijazzeilla. Bändin ohjelmistoon on kuulunut mm. Rolling Stonesia, 50-luvun rock&roll musiikkia sekä perinteistä jazzmusiikkia. Ylläkselle saavumme lempästi sykkivän Funk-musiikin kanssa.

Gone Swingin’

Oona-Karita Isokoski, laulu
Matilda Köykkä, laulu
Lasse Launimaa, piano
Eemeli Vaara, basso
Emil Malaniak, kitara
Pauliina Anttila, rummut
Silja Laitinen, saksofoni

Mick Cola Experience – LiveMusaVisa

Mick Cola Experience – LiveMusaVisa

YJB 2024 ETKOT @ Public House Selvä Pyy ke 24.1.2024 klo 21:30

Live-Musavisa on mukaansatempaava interaktiivinen ohjelma, missä yleisö pääsee yhtyeen johdattamana kisaamaan erilaisissa musiikkiaiheisissa visailuissa. Musavisassa menestymiseen tarvitaan hyvän musiikkitietämyksen lisäksi myös heittäytymistä musiikin ja jopa tanssin maailmaan, joilla joukkue voi tienata itselleen arvokkaita bonuspisteitä. Musavissa edes tuomariston kekseliäs lahjonta ei ole rangaistava teko. Jokainen osallistuja saa itse päättää kuinka paljon musavisaan on valmis itsestään antamaan, mutta usein visailu huipentuu huimiin yhteislaulusuorituksiin ja armottomaan bailaukseen.

Ohjelman kesto on noin 60 minuuttia.

Musavisan lipputuotot ohjataan kokonaisuudessaan Puuraja ry:n toiminnan tukemiseen.