frontpage

Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana

Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana

Äkäshotelli la 26.1. klo 21:00

Menestyksekkään helsinkiläisen jazzlevymerkin Ricky-Tick Recordsin nimeä kantava huikea Ricky-Tick Big Band on säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama 17-jäseninen jazzorkesteri ja rytmikone, joka ei anna armoa. Vuonna 2010 perustettu yhtye koostuu Pöyhösen tarkkaan valitsemista sukupolvensa väkevimmistä jazzmuusikoista, joiden lonkerot ovat levittäytyneet kotimaisen musiikkikentän joka kolkkaan. Yhtyeen debyyttilevy ”Ricky-Tick Big Band” julkaistiin vuonna 2010.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on genrerajoja rikkova 20-henkinen spektaakkeli, joka yhdistää jazzia ja hiphopia ennennäkemättömällä tavalla. Maailmanlaajuisestikin uniikki kokoonpano on muutaman vuoden olemassaolonsa aikana pyyhkäissyt myrskyn lailla yli Suomen valloittaen musadiggareiden ja -kriitikoiden sydämet. Yhtyeen keikat ovat niittäneet mainetta hurmoksellisina tapauksina ja olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Lokakuussa 2015 toisen albuminsa Korottaa panoksii julkaissut yhtye täytti levynjulkaisukeikoillaan legendaarisen Helsingin Kulttuuritalon kaksi kertaa, mikä on harvinaista mille tahansa genrelle – saati sitten bigband-räpille.

Julkinen Sana -kolmikossa räppäävät suomalaisen hip hopin pioneerit, karismaattiset Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren, tunnetaan monipuolisina sanataiteilijoina lukuisista yhteyksistä. Suomen räppiskenen vanhemmat valtiomiehet vaihtavat Julkista Sanaa edustaessaan hupparit kauluspaitoihin, eikä pukumiesten verbaalinen tykitys jätä kysyttävää: ”Ne burnaa, se on murhaa.”

Dave Lindholm

Dave Lindholm

Selvä Pyy pe 25.1. klo 14

Dave Lindholm on suomalainen laulaja-lauluntekijä legenda, jonka yli 50 vuotinen ura kattaa reilusti yli 30 albumia suomeksi ja englanniksi esitettynä, Dave on säveltänyt ja ollut mukana säveltämässä satoja kaikkien tuntemia kappaleita, jotka ovat nousseet suomalaisen populaarimusiikin kuolemattomiksi merkkiteoksiksi ja viitoittaneet tietä tulevien sukupolvien  säveltäjille. Daven kynästä on myös syntynyt huikeita tekstejä, jotka ovat muodostuneet kulmakiviksi suomalaisen poplyriikan saralla. ”Pieni ja hento ote”, ”Jazzikansa tulee”, ”Sitähän se kaikki on”, ”Kaikki menee seinään”, ”Joo, joo, mä rakastan sua”, “Sataa & 22” ja ”Annan kitaran laulaa vaan”…

Dave on myös loistava kitaristi ja tänä vuonna Davea on mahdollisuus kuulla sekä nähdä mies ja kitara kokoonpanolla Public House Selvässä Pyyssä perjantaina klo 14, sekä samana iltana Äkäslompolo Trad. Bandin solistina  Äkäshotellin Pirtukirkon iltakonsertissa noin klo 22.

Petteri Sariola

Petteri Sariola

Äkäshotelli su 27.1. klo 13

Petteri Sariola on omaleimainen ilmiö, joka on tunnettu perkussiivisesta lähestymisestään akustisen kitaran käsittelyssä. Sariola on julkaissut neljä sooloalbumia, joista viimeisimmän “Resolution” vuonna 2017.

Petteri on myös esiintynyt yhdessä lukuisten kansainvälisten tähtien kanssa joihin lukeutuvat mm. Tori Amos (USA), Andy McKee (USA) and Rodrigo Y Gabriela (MEX), and collaborated with Doug Wimbish (Madonna, Living Colour), Jon Gomm (UK), Mike Dawes (UK), Elastinen, Rajaton, Don Johnson Big Band, Felix Zenger (James Brown, N.E.R.D.), Osmo Ikonen (Sunrise Avenue).

Lukuisten tunnustusten ja palkintojen siivittämä artisti tekee aktiivista yhteistyötä kansainvälisesti arvostetuimpien fingerstyle kitaristien kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Ylläs Jazz Blues 2019 Petteri esiintyy festivaalin päätöskonsertissa sunnuntaina klo 13 ja konserttipaikkana on Äkäshotellin Pirtukirkko

Joshua James – Evan Coulombe – Mika Kuokkanen

Joshua James – Evan Coulombe – Mika Kuokkanen

Tower Jazz la 26.1. klo 15

Tätä kolmen ystävyksen kokoonpanoa ei Ylläs Jazz & Blues- yleisölle tarvitse pahemmin esitellä! Aikaisempien esiintymisten myötä Äkäslompolon maisemiin oman jälkensä jättänyt trio on aina valmis tuntureiden kutsuun.

Vaikutusvaltaisen Rolling stone-lehden hehkuttama laulaja-lauluntekijä Joshua James tuo mukanaan Utahista tyylikkään kitaristinsa Evan Coulombe ja vuosien yhteistyön hitsaaman kolmikon täydentää mm. Hoedownstakin tuttu laulaja-lauluntekijä ja kitaristi Mika Kuokkanen. Tiedossa on huikeita tunnelmia ja mahtavia kappaleita!

Kokoonpano:

Joshua James: laulu, kitara, huuliharppu
Evan Coulombe: kitara, laulu
Mika Kuokkanen: akustinen kitara, laulu, huuliharppu

“With a hoarse, sweet voice that can fly from tremulous fragility to
soulful roar, James brings a kind of grunge rock drive to rootsy folk,
fueled by a gloomy existentialism and political rage.”- The Telegraph
(UK)

Lena & The Slide Brothers

Lena & The Slide Brothers

Äkäshotelli pe 25.1. klo 21:00

Lena & The Slide Brothers on vuodesta 2009 alkaen yhdistellyt sujuvasti amerikkalaisia blues- ja roots-vaikutteita. Yhtyeen debyyttilevy “Turn it on” ilmestyi vuonna 2010 ja esitteli pääasiassa akustisin instrumentein operoivan bändin. 2013 julkaistu seuraaja “Shine Your Light” toi esiin yhtyeen sähköisemmän ja rankemman puolen.

Bändin kolmas levy “The Road” julkaistiin 8.4.2016. Albumi on saanut hienoja arvosteluja ympäri Eurooppaa alan lehdissä ja sivustoilla. Myös bluesradiot kautta maailman ovat ottaneet levyn soittolistoilleen.

Oman tuotannon lisänä kuullaan keikoilla versioita tarkoin valituista lainakappaleista. Tilanteen mukaan yhtye muokkaantuu myös sähköiseksi bluestrioksi tai akustiseksi duoksi. Orkesteri on esiintynyt klubikeikoilla, konserttisaleissa sekä useimmilla kotimaisilla rytmimusiikkifestivaaleilla. Bändi on keikkaillut myös Virossa ja Ruotsissa, jossa teki kiertueen talvella 2018.

Lena & The Slide Brothers esiintyi Suomen edustajana huhtikuussa Italian Torrita di Sienassa järjestetyssä European Blues Challenge 2016– kilpailussa.

Finnish Blues Awards 2017– gaalassa bändi vastaanotti vuoden yhtye sekä vuoden kappale- palkinnot.

Lena & The Slide Brothers:

Lena Lindroos – vocals, bass
Matti Kettunen – electric & acoustic guitars, backing vocals
Ykä Putkinen – electric & acoustic guitars, backing vocals
Juha Litmanen – drums, percussion

Jaska Lukkarinen Trio

Jaska Lukkarinen Trio

Tower Jazz la 26.1.2019 klo 19

Rumpali Jaska Lukkarinen perusti ensimmäisen oman yhtyeensä, Jaska Lukkarinen Trion, vuonna 2005. Yhtye tunnetaan muun muassa energisistä livekeikoistaan sekä vaikuttavasta ensemble-työskentelystään.

Triossa soivat monipuoliset vaikutteet: musiikissa kohtaavat amerikkalaisen jazzperinteen rytmiikka ja harmonia sekä eurooppalainen soundillinen ilmaisu. Kokoonpanona saksofonitrio luo erilaisia mahdollisuuksia varioida sävellyksillä ja improvisaatiolla. Trion musiikillisina esikuvina voidaan pitää esimerkiksi Joe Hendersonin tai Sonny Rollinsin vastaavalla kokoonpanolla tekemiä trio-levytyksiä. Saksofonitriolle perinteinen harmoniainstrumentin puuttuminen ja siitä johtuva pelkistetty soundikuva onkin ollut lähtökohtana yhtyettä perustettaessa.

Monimuotoisen ja virtuuosimaisen trion työskentelyssä keskeistä on ensemble-henki: tärkeintä triossa on ajatuksellinen lähtökohta kolmen yksilön muodostamasta yhdestä instrumentista, eikä kolmesta erillisestä muusikosta. ”Keikoilla näkyy varmasti meidän kolmen välinen kemia. Olemme ystäviä ja saman tyyppisiä ihmisiä sekä lavalla että lavan ulkopuolella. Uskon, että tämä palvelee sitä, mitä yritämme yleisölle välittää ”, Lukkarinen sanoo. Trio on tähän mennessä julkaissut kaksi levyä, Neutral Terrain (2011) ja Emma-ehdokkaanakin olleen Trane Ear (2008).

Lukkarisen lisäksi yhteeseen kuuluvat Suomen jazzkentän huipulta Jussi Kannaste ja Antti Lötjönen. Yhtye on keikkaillut aktiivisesti kotimaisilla areenoilla sekä Brasiliassa ja Virossa.

Jussu Pöyhönen

Jussu Pöyhönen

Haltiakammi pe 25.1. klo 19 / Rouhe la 26.1. klo 11 ja Selvä Pyy su klo 15

Jussu Pöyhönen on tullut tutuksi menestyksekkään Suurlähettiläät-yhtyeen laulaja/lauluntekijänä ja perustajajäsenenä.

Mittavan bändiuran ohella Jussu on julkaissut myös omalla nimellään levyjä vuodesta 1997 alkaen. Vuonna 2013 hän julkaisi myös kokoonpanolla Bel Vel jazzin suuntaan kallellaan olevan arvostelumenestyslevyn.

Ylläs Jazz Blues 2019 festivaalilla Jussua kuullaan kolmella soolokeikalla, jossa ohjelmistoon kuuluu oman englanninkielisen materiaalin lisäksi kappaleita mm. Leonard Cohenilta, Tom Waitsilta ja John Hiattilta.

Gunu All Stars

Gunu All Stars

Tower Jazz pe 25.1.2019 klo 19

Mikko “Gunu” Karjalainen on yksi  suomalaisen jazzkentän tämän hetken kysytyimpiä trumpetisteja. Kajaanilaislähtöinen Mikko Karjalainen on jakanut esiintymislavan lukuisien maailman arvostetuimpien muusikoiden kanssa, kuten Kenny Garrett, John Scofield, Jukkis Uotila, Joe Lovano, Jeff “Tain” Watts, Jerry Bergonzi ja  Dave Kikoski. Trumpetistina työskentelyn lisäksi hänet voi nähdä myös pianistina, säveltäjänä, kapellimestarina, opettajana ja klubi-isäntänä.

Ylläs Jazz & Blues festivaalia varten kasattu Gunu All Stars on trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalaisen suosikkimuusikoista koottu jazz- sekstetti, joka esittää tuoreita sovituksia jazzmusiikin huippuvuosilta, 50- ja 60- luvuilta. Tämä uniikki kohtaaminen on taattua svengin, energian ja kommunikoinnin juhlaa.

Kokoonpano

Mikko “Gunu” Karjalainen / trumpetti ja flyygelitorvi
Heikki Tuhkanen / pasuuna
Jussi-Pekka Kannaste / tenorisaxofoni
Teemu Viinikainen / kitara
Jaakko Lukkarinen / rummut
Antti Lötjönen / kontrabasso

 

Nieminen & Litmanen (feat. Putkinen)

Nieminen & Litmanen (feat. Putkinen)

Selvä Pyy la 26.1. klo 12 ja su 27.1. klo 21

Nieminen ja Litmanen on Hammond-urkuri Sami Niemisen ja rumpali Juha Litmasen muodostama kahden miehen yhtye. Se sai päivänvalonsa syksyllä 2001, ensiesiintyminen oli Lasse Mårtenson-tribuuttikeikalla ravintola Mocambossa Helsingissä. Ohjelmassa oli yksi kappale joka oli Mårtensonin “Marraskuu.” Yhtye on siitä lähtien esiintynyt säännöllisesti eri puolilla Suomea, mm lukuisilla festivaaleilla ja klubeilla. Satunnaisia ulkomaan keikkoja on ollut Venäjällä, Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa. Niemisen ja Litmasen musiikkia kuullaan myös Mika Kaurismäen elokuvassa “Veljekset”.

Yhtyeen musiikkia ei niinkään voi kuvailla millään olemassa olevalla tyylillä. Sen esikuvana oli kuitenkin ruotsalainen duo Hansson & Karlsson. [1]Ohjelmisto joka on lähes kokonaan omaa käsialaa sisältää hyvinkin erilaisia elementtejä, vaikutteita on niin jazzista, monenlaisesta rytmimusiikista, rockista, elokuvamusiikista, vanhasta iskelmämusiikista kuin muualtakin. Enemmänkin leimaavaa on soitinvalikoima eli aitojen Hammondien vahva ja maanläheinen soundi lisättynä jazzahtavilla rummuilla. Improvisaatiolla on myös keskeinen osa musiikissa. (Wikipedia)

Tämän vuoden festivaaleilla Nieminen & Litmanen saavat raskaansarjan vahvistuksen kun mm. Lena & Slide Brothers yhtyeen kitaristina kunnostautuva Ykä Putkinen astuu lavalle vierailemaan.

Juha Litmanen – rummut
Sami Nieminen – hammond

feat. Ykä Putkinen – kitara

Hilland Playboys

Hilland Playboys

Äkäshotelli to 24.1. klo 21 ja Selvä Pyy pe 25.1. klo 21
Hilland Playboys on Suomen aktiivisin country -yhtye, joka tunnetaan parhaiten Helsingin Juttutuvassa järjestettävän jokaviikkoisen Hilland Mondays -klubin isäntänä. Kitaristi Pauli Halmeen ja steelkitaristi Antti Vuorenmaan johtama yhtye on reilun neljän vuoden ja yli kahdensadan kolmetuntisen maanantaikeikan rutinoimana merkittävin kotimainen countrymusiikin ilosanoman levittäjä tällä vuosikymmenellä. Yhtyeen monipuolinen ohjelmisto nostaa hattua ’40- ja ’50-lukujen klassiselle honky tonk -soundille, mutta rouheat outlaw- ja country rock -numerot ovat myös olennainen osa Hilland Playboysin esitystä.
Antti Vuorenmaa (laulu, pedal steel, kitara ja mandoliini), Pauli Halme (laulu, kitara, mandoliini ja viulu), Niina Sallinen (laulu ja kitara), Arto Nurmi (basso) ja Sami Laakso (rummut)

Mirja Mäkelä trio

Mirja Mäkelä trio

Rouhe pe 25.1. klo 17 ja Kappeli la 26.1. klo 17
  • Mirja Mäkelä laulu
  • Teemu Viinikainen kitara
  • Juho Kivivuori kontrabasso

Suomalaisista runoista ammentava jazztrio

Vuonna 2006 perustettu Mirja Mäkelä Trio esittää pääasiassa laulaja Mirja Mäkelän omaa sävellystuotantoa, joka pohjautuu mm. kotimaisten runoilijoiden teoksiin. Mäkelä on hyödyntänyt sävellystyössään niin Kirsi Kunnaksen, Sanna Karlströmin kuin Heimo Hatakankin runoja. Trioa on kehuttu persoonallisista ja raikkaista sävellyksistään, mielenkiintoisista sovituksistaan ja soitinnuksistaan sekä välittömästä ja vangitsevasta tunnelmastaan.

Liideri Mäkelän ensilevy, englanninkielinen Secret Playground julkaistiin vuonna 2000, joka valittiin heti Helsingin Sanomissa vuoden mieleenpainuvimpien jazzlevyjen joukkoon. Vuonna 2008 julkaistulla kolmannella Runoisa-albumilla Mäkelä siirtyi kotimaisiin runoihin ja vakiinnutti oman trionsa, jonka kanssa Mäkelä on jatkanut näihin päiviin asti. Uusin levy My Hidden Joys on julkaistu v. 2015.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä omien yhtyeiden lisäksi muun muassa JimJamMurMurissa sekä Jazzsiskoissa. Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Mäkelä oli Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Mäkelä on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinjan johtajana vuodesta 2007 lähtien.

Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Jazztetin, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä.

Trioa täydentää kontrabasisti Juho Kivivuori, joka on viime vuosina noussut Suomen kysytyimpien basistien joukkoon ja vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, D-Boosterissa sekä Olli Hirvosen, Joonas Haaviston sekä Aleksi Rannan yhtyeissä.

Mirja Mäkelä Trion muusikot luovat yhdessä intiimin ja intensiivisen kokonaisuuden, jolla yhdistyvät jokaisen vahvuudet virtuoosimaisina tulkitsijoina sekä venyminen herkimmistä sävyistä aina riehakkaaseen improvisointiin asti.

Syksyllä 2018 Mirja Mäkelä juhli 50-vuotissynttäreitään laulamalla Espoo Big Bandin solistina omia sävellyksiään uusin tilaussovituksin. Sovtukset tilattiin Mikko Hasiselta, Ville Vannemaalta ja Marzi Nymanilta, joka toimi myös konsertin kapellimestarina. Big band -tilaussovituksiin Mäkelä sai Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston apurahan. Juhlakonserttiin valmistautumista varten Mirja Mäkelä vietti 6 viikkoa Pariisin taiteilijaresidenssi Cité Internationale des Artsissa. Samalla hän kirjoitti uusia sävellyksiä omalle triolleen, ja näitä kappaleita kuullaan myös Ylläs Jazzeilla 2019.

Mika Kuokkanen

Mika Kuokkanen

Navettagalleria pe 25.1. klo 13

Suomalaisen roots-musiikin kiintotähden, Hoedown- yhtyeen, perustaja Mika Kuokkanen on varsin pitkällä urallaan toiminut Hoedownin lisäksi sooloartistina (Kkane), laulaja/ lauluntekijänä sekä muusikkona useiden huippuartistien kokoonpanoissa ja levyillä ( J.Karjalainen Lännen-Jukka, Edu Kettunen, Mikko Kuustonen, Erin, Maarit jne.) Nykyään hänellä kunnia olla legendaarisen Broadcast-yhtyeen jäsen. Ylläs Jazz&blueseilla Kuokkanen esiintyy soolokeikkansa lisäksi kaksi kertaa amerikkalaisten ystäviensä Joshua Jamesin ja Evan Coulomben
kanssa.

Juurimusiikkiin nojautuva laulaja/lauluntekijä materiaali on pääosissa myös Kuokkasen Jazz & Blues festivaalien omalla soolokeikalla. Siellä kuullaan uusia ja vanhoja Kuokkasen biisejä sekä hänen omaperäisiä versioitaan lempikappaleistaan!

https://www.facebook.com/MikaKuokkanen.Hoedown/

Micke & Lefty

Micke & Lefty

Poro pe 25.1. klo 20 ja Well la 26.1. klo 19

Micke Björklöfin ja Lefty Leppäsen duosta on jalostunut vahvasti ja tunteella esiintyvien miesten rosoisenmehukas juurihoitoryhmä. Micke Björklöf on ehdottomasti yksi suomen tämänhetkisistä eturivin bluesartisteista. Laulaja huuliharpisti on johtamansa Blue Strip yhtyeensä kanssa tehnyt vahvaa uraa myös kansainvälisesti. Lefty Leppänen joka toimii myös yhtyeen kitaristina tunnetaan erityisesti maailmanluokan slidekitara virtuositeetistään ja häntä pidetäänkin yhtenä Euroopan parhaista alallaan. Musiikkimedioissa onkin usein sanottu että Micke & Lefty on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista akustisen blues&roots musiikin edustajista. Monta kertaa kuultu yleisökommentti keikoilla on ollut “miten kaksi soittajaa voi kuullostaa kokonaiselta bändiltä?!!!”

Micke & Lefty esittää perinnetietoista mutta vankalla omalla näkemyksellä varustettua roots&blues musiikkia, jossa yhdistyy iloinen Hawaiji-fiilistely Mississippin suistomaiden rouheaan perintöön. Tähän musiikkiin kun yhdistetään näiden muusikoiden ulospäin suuntautunut positiivinen lavaenergia, maailman luokan tason muusikkous stemmalauluineen niin ei paremmasta väliä. Micke Björklöf & Blue Strip yhtyeen sivuprojektina liikkeelle lähtenyt duo-kokoonpano debytoi vauhdikkaasti Puistobluesin päälavalla jo vuonna 2000. Vuosien saatossa he ovat esiintyneet mm. seuraavissa maissa, USA, Norja, Ruotsi, Unkari, Saksa, Viro, Slovakia, Puola.

Micke Björklöf, laulu, rummut, kitara, huuliharppu

Lefty Leppänen, laulu, slide- ja akustinen kitara, huuliharppu

Lena  & The Slide Brother Duo

Lena & The Slide Brother Duo

Velhon Kota la 26.1.2019

Lena Lindroos: laulu, basso, kitara, piano
Matti Kettunen: kitarat, laulu

Lena & The Slide Brothers- yhtyeestä lohkaistu akustinen blues’n’ roots- duo, joka esittää oman juurevan materiaalin lisäksi iättömiä blues- ja rootsmusiikin helmiä. Vahvaa laulua ja väkevää kitarointia, taitoa ja näkemystä.

Niina Sallinen & Pauli Halme

Niina Sallinen & Pauli Halme

Rouhe la 26.1. klo 17

Niina Sallinen (kitara/laulu) ja Pauli Halmeen (kitara/laulu) muodostama duo esittää country- ja folkmusiikkia laidasta laitaan, kaksikon ohjelmistosta löytyy niin honky tonkia, western swingiä kuin bluegrassiakin. Heidät tunnetaan myös osana Hilland Playboysia, joka toimii jokamaanantaisen Hilland Mondays -klubin housebändinä Helsingin Juttutuvassa

The Lovematches

The Lovematches

Routa to 24.1. klo 15

The Lovematches on Pasi Rytkösen ja Sanna Björkmanin vuosi sitten perustama helsinkiläinen duo. Heidän soundinsa muodostuu rakkaudesta rootsmusiikkiin, stemmalauluun ja toisiinsa. Instrumentteina kuullaan Pasin akustisen kitaran lisäksi haitaria, kazoota, pianoa, kellopeliä, lusikoita. Biisilistalle päätyvät kappaleet valikoidaan tarkkaan ja tunteella.

The Lovematches konsertti toimii samalla Pasi Rytkösen valokuvanäyttelyn avaijaiskonserttina.

The Äkäslompolo Traditional Band feat. Dave Lindholm

The Äkäslompolo Traditional Band feat. Dave Lindholm

Äkäshotelli perjantai 25.1. klo 21

Dave Lindholm – kitara, laulu
Erkki Lepola – rummut
Kauno Kaulanen – kitara
Petri Mäntynenä – kitara
Pekka Hietaniemi – basso

Blue Stone

Blue Stone

Äkäshotelli pe klo 21 / Y1 la 26.1. klo 14 / Selvä Pyy la 26.1. klo 22
Käytetty ja hyvin pidetty Blue Stone – Ylläs JazzBluesien pitkäaikaisin vieras – on kerännyt vuosien mittaan laajan kuulijakunnan. Vuonna 2008 julkaistu bändin debyyttilevy “9 colors” avasi portit Ylläkselle, bändin sanoin “soittajan toiseen jouluun”, ja siitä lähtien sammalettoman sinisen kiven sointuja on kuunneltu vuosittain molemmin puolin tunturia. Kvartetti tuntee olonsa kotoisaksi Ylläksellä, ja on palannut julkaisemaan jokaisen levynsä aina takaisin tuttuun ympäristöön ja tutun yleisön eteen. Kolmannen levyn avausraita “Get yourself a haircut” menestyi Briteissä radioäänestyksessä 2017 kolmanneksi, ja levy “Blues to my soul” soi kiitettävästi myös Suomen radioaalloilla.
Blue Stone ohjelmisto sisältää menevää juurimusiikkia; omia sävellyksiä, sanoituksia, sovituksia ja esityksiä – sekä pieteetillä valittuja muiden keksimiä kappaleita. Omien sanojensa mukaan: “Keikoilla esiinnymme livenä. Tehkää hyvin ja tulkaa keikalle!”
Blue Stone:
– Jyrki Lepistö, kitarat ja laulu
– Jukka Oravainen, kiipparit ja koskettimet sekä laulu
– Timo Mäkelä, matala basso ja laulu
– Esa Kivimäki, rummut ja kaskut

 

DJ Man Jorge (Bassoradio)

DJ Man Jorge (Bassoradio)

Pirtukellari pe 25.1. ja la 26.1. klo 23

Todellinen Maanalainen Mies, Man Jorge on yksi kotimaisen teknon suurimmista salaisista aarteista. Itä-Vantaalta ensimmäisen resident iltansa jo vuonna 1991 saanut dj ei petä; aika ja vanhan koulun musadigaus on hionut Jorgen tyylin, korvan ja selektiot aivan omalle tasolleen. Soittipa Jorge isossa vanhassa kirkossa tai pienissä ug-bileissä, on kyseessä ainutlaatuinen hetki yhteiseen ennalta-suunnittelemattomaan ja arvaamattomaan vuoropuheluun. Man Jorge on toinen Basso radiossa joka toinen viikko kuultavan Maanalainen Radio ohjelman tekijöistä.

Nyt Jorge siirtyy koneiden takomisen keskeltä sielukkaamman musiikin pariin ensimmäistä kertaa keikan muodossa, mukavasti epämukavuusalueelle ja siksi niin kiehtovaa. Hän on luvannut kaivaa tätä ainutlaatuista keikkaa varten hyllystä jazz ja soul -levynsä. HipHop-klassikoita ja nostalgiaa tihkuvia 80-luvun pop sävellyksiä.

+ ALKO Jazz Orkesteri plays music of Esperanza Spalding – Oulun Konservatorio plays Country music classics – Tomina plays E.S.T. – Psyche Mike plays Norah Jones & Jamie Cullum