frontpage

Pepe Ahlqvist with Tomi Leino trio feat. Harri Taittonen

Pepe Ahlqvist with Tomi Leino trio feat. Harri Taittonen

Pepe Ahlqvist on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko jonka ura on kestänyt jo puoli vuosisataa. Pepe Ahlqvistin upeat ja menestyksekkäät äänitteet sekä vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Pepe Ahlqvistia pidetään lahjakkaana ja persoonallisena laulaja-lauluntekijänä, kitaristina ja huuliharpistina.  Tomi Leino Trio on eräs Suomen ahkerimmista roots-yhtyeistä. Laulaja-kitaristi-harpisti Tomi Leinon johtaman yhtyeen musiikki on monipuolinen keitos, jossa on vaikutteita bluesista, soulista sekä rock’n’rollista. Tomi Leino Trion jäsenet Leino, Jaska Prepula ja Mikko Peltola ovat kokeneita bluesammattilaisia, jotka ovat myös työskennelleet lukuisten amerikkalaisten ja eurooppalaisten bluestähtien säestysyhtyeissä. Yhtye on jo vuosia esiintynyt tiiviisti ulkomailla, erityisesti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Bändiä nähdäänkin nykyään harvemmin kotimaassa. Pepe Ahlqvist with Tomi Leino Trio, mukanaan levylläkin esiintyvä Harri Taittonen Hammond-urkuineen esiintyvät Äkäshotellin roots- illassa perjantaina 28.1.2022
KNIPI

KNIPI

Egotripin perustajajäsenenä ja kitaristina parhaiten tunnettu Knipi on saavuttanut tähänastisella urallaan neljä Emma-palkintoa sekä lukuisia kulta- ja platinalevyjä. Hän on säveltänyt biisejä Egotripin lisäksi mm. Anna Puulle, Irinalle, Jonna Tervomaalle ja Jenni Vartiaiselle.

Debyyttisooloalbumi “Knipi” julkaistiin lokakuussa 2019. Tältä Jukka Immosen tuottamalta albumilta julkaistiin ensimmäinen single “Katkoviivoja” 13.9.2019. Yhteistyö Jukka Immosen kanssa jatkuu uusilla julkaisuilla joista uusin single 00840 ilmestyi toukokuussa 2021. Knipiltä ilmestyi uusi single Tien varteen ja työstää parhaimmillaan vuonna 2022 ilmestyvää toista sooloalbumia.

Ylläs Jazz Blues festivaaleille Knipi saapuu huikean yhtyeensä kanssa: Anssi Maasalo basso, Jussi Liimatainen koskettimet, Jaakko Murros kitarat, sekä Heikki Kytölä rummut.

Knipin musiikin on sanottu olevan on kuin lämmin halaus – Knipin kaihoisat, elämänmakuiset ja toiveikkaat kappaleet virtaavat suoraan kuulijan sieluun

Emma Salokoski & Lenni-Kalle Taipale

Emma Salokoski & Lenni-Kalle Taipale

Glamouria ja säihkettä, herkkyyttä ja taituruutta.

Upeaääninen laulaja, herkkä tulkitsija Emma Salokoski saapuu Ylläkselle yhdessä huippupianisti Lenni-Kalle Taipaleen kanssa. Tämä paljon odotettu superkaksikko esiintyy Ylläs Jazz Blues festivaaleilla kahdesti.

Emma Salokosken uralle mahtuu mm. Vuoden naissolisti Emma-palkinto, kultalevyn ylittävät albumin myyntilukemat ja miljoonia katselukertoja keränneet musiikkivideot.

 

 

Uransa aikana Emma on julkaissut kolme albumia yhtyeellään “Emma Salokoski Ensemble”, sekä kaksi albumia yhtyeellään “Quintessence”. Vuonna 2009 hän julkaisi Ilmiliekki Quartetin kanssa yhteistyössä tehdyn, kriitikoiden ylistämän levyn “Vi sålde våra hemman”, jossa sovitettiin ruotsinkielisisä kansanlauluja modernin pohjoismaisen jazzin otteella. Syksyllä 2018 yhteistyö sai jatkoa, kun yhtye julkaisi levyllisen sävellyksiä ruotsinkielisiin runoihin. Levy “Ligger du fortfarande i sängen!” oli jazz-Emma -ehdokkaana.

Ylläksellä Emman duoparina esiintyvä Lenni-Kalle Taipale ei liene isompia esittelyjä kaipaile. Huikeaan uraan mahtuu omien yhtyeiden myös lisäksi mittava joukko muita huippuyhtyeitä, yhteistyötä lukuisien artistien taustoilla, unohtamatta tietenkään tv kapelimestarin töitä mm. Voice Of Finland Bandin kapelimestarina.

Hoedown

Hoedown

Vuonna 2002 ensimmäisen esiintymisensä tehnyt suomalaisen juurevan rytmimusiikin sanansaattaja, Hoedown-yhtye, juhlistaa 20- vuotista taivaltaan vuoden 2022 aikana uuden levyn sekä juhlakonserttien muodoissa!

 

Ylläs Jazz & Blueseilla kuullaan yhtyeen uuden levyn materiaalin lisäksi tietysti myös yhtyeen omaksi sovittamiaan versioita huikeista juurimusiikin klassikoista.

 

Kokoonpano:

Mika Kuokkanen: laulu, kitara, piano

Jere Ijäs: laulu,kitara, piano

Olli Haavisto: pedal- ja lap steel-kitara , dobro

Jarmo Nikku: kitara, mandoliini

Masa Maijanen: basso

Topi Kurki: rummut

Micke Bjrklof & BlueStrip

Micke Bjrklof & BlueStrip

Micke Bjorklof & Blue Strip on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista bluesyhtyeistä. Yhtye saapuu Ylläs Jazz & Blues tapahtumaan juhlistamaan 30-vuotista toimintaansa. 

Tinkimätön oman polkunsa kulkija on vuosien mittaan raivannut tiensä alan kansainväliseen kärkeen. Björklöf aloitti äskettäin merkittävän yhteistyön maineikkaan Saksalaisen Ruf Records levy-yhtiön kanssa.

 

Musiikillisesti bändi on pyrkinyt aina mielenkiintoiseen ja monipuoliseen ilmaisuun, ottaen vaikutteita genre rajoista välittämättä bluesin pysyessä kuitenkin aina johtotähtenä.

Energisenä livebändinä tunnettu Micke Bjorklof & Blue Strip vie kuulijansa mielenkiintoiselle musiikilliselle matkalle josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Läsnä ovat niin New Orleansin kuumat rytmit kuin syvän Mississippi deltan blues.

Bändi on keikkaillut Suomen lisäksi ahkerasti myös ulkomailla, yhtye on esiintynyt Keski-Euroopan keikkalavojen lisäksi mm. maailman pohjoisimmalla blues-festivaalilla Huippuvuorilla sekä Japanissa. 

 

Kolme viimeisintä studioalbumia on tehty yhteistyössä kansainvälisten tuottajien kanssa. 

Äänityssessioita on ollut Lontoossa, New Orleansissa ja Walesissa, legendaarisella Rockfield studiolla. Heidän viimeisimmän studiolevynsä Ain’t Bad Yet on tuottanut Grammy-palkittu John Porter, joka on työskennellyt yhdessä mm.Buddy Guyn, B.B.Kingin, Taj Mahalin, Keb Mon ja Santanan kanssa. Bändin 2018 julkaistu, saksassa taltioitu livealbumi ”Twentyfive Live At Blues Baltica” oli todellinen arvostelumenestys niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Levy nousi myös alan kansainvälisten  radiosoittolistojen kärkeen mm Ranskassa, Australiassa ja Briteissä.

 

Micke Bjorklof & Blue Strip on palkittu Finnish Blues Awards gaalassa kahdesti, vuoden yhtyeenä ja parhaan kappaleen tekijänä. Radio Suomen Bluesministeri-ohjelman vuosiäänestyksen ”Vuoden paras blues-levy” tittelistä yhtye on voittanut useamman kerran.

 

Micke Björklöf perusti bändin yhdessä basisti Seppo Nuolikosken kanssa vuonna 1991. 

Muutaman alun vaihdoksen jälkeen kokoonpano muotoutui nykyiseensä jossa se on toiminut jo vuodesta -98.  Alusta alkaen yhtye on pyrkinyt omaleimaiseen persoonalliseen musiikilliseen ilmaisuun kaavoihin kangistumatta. Alun akustisen aikakauden jälkeen yhtye on uusimmilla levytyksillään päätynyt rouheamman sähköisen ilmaisun pariin. Levy levyltä bändi on pyrkinyt uusiutumaan musiikillisesti ja luomaan nahkansa tavalla tai toisella.

 

www.mickebjorklof.com

www.facebook.com/bluestrip

 

Micke Björklöf & Blue Strip 

 

Micke Björklöf: laulu, huuliharppu, kitara

Lefty Leppänen: kitarat, taustalaulu 

Timo Roiko-Jokela: perkussiot, malletkat 

Seppo Nuolikoski: basso, taustalaulu

Teemu Vuorela: rummut

Mariana Zwarg Sexteto Universal

Mariana Zwarg Sexteto Universal

Maria Zwarg Sexteto Universal -projekti alkoi vuonna 2016, kun espanjalainen musiikkifestivaali kutsui Marianan ohjaamaan ja järjestämään kokonaisen Hermeto Pascoalille omistetun konsertin. Festivaalilla soittaneista muusikoista muodostui samalla myös yhtye “Sexteto Universal”, joka yhdisti muusikoita viidestä eri maasta ja esiintyi säännöllisesti Euroopassa ja Brasiliassa jazzfestivaaleilla, kansanmusiikkifestivaaleilla, teattereissa, jazzkerhoissa, sekä musiikkikouluissa Saksassa, Espanjassa, Tanskassa, Suomessa, Brasiliassa ja Ranskassa.

Mariana Zwarg edustaa kolmatta sukupolvea muusikoita, jotka soittavat ja levittävät “universaalin musiikin” perinnettä, jonka on luonut hänen kummisensä, brasilialainen musiikkinero Hermeto Pascoal. Mariana on huilisti, saksofonisti, säveltäjä ja sovittaja, ja hän on esiintynyt johtavilla festivaaleilla ja konserttisaleissa kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa ja Euroopassa kappaleen ”Itibere Zwarg & Grupo” kanssa viimeisen 15 vuoden aikana.

 

Jere Ijäs & Monacon Työväen Palloilijat

Jere Ijäs & Monacon Työväen Palloilijat

Jere Ijäs ja Monacon työväen palloilijat on tuore suomalainen super-trio, jossa pelaavat Anssi Nykänen, Tom Nyman ja Jere Ijäs. Yhtyeen ensimmäiset keikat ovat saaneet hullaantuneen vastaanoton rouhealla ja musikaalisella bändisoinnillaan. Tämä porukka on innostavaa kokea nimenomaan livenä, vaikka Väinö Karjalainen myös taltioi yhtyeen orgaanisen soundin hienosti debyyttialbumilla ”Liikkeellä ennen aamua”. MTP ei ole pysähtynyt, vaan uusia kappaleita on tehty ja kyseessä on aito bändi, jolla on tallella järjetön into ja palo soittamiseen, mutta lisäksi vuosien kokemus keikkailusta lähes jokaisessa niemessä ja notkossa.

Bändin rumpali Anssi Nykänen on Suomen legendaarisimpia muusikoita ja kaikkien aikojen eniten levyttäneiden kärkipäässä. Basisti Tom Nyman on rokannut psykedeelistä surf-instrumentaalia  ympäri Amerikkaa kulttibändi Laika & The Cosmonautsissa. Toma on myös J.Karjalaisen bändin basisti. Jere Ijäs on viime vuodet soittanut maamme ykkös roots-pumpussa Hoedownissa, mutta hänen suomenkielisessä materiaalissaan on aivan oma tinkimätön, rento ja ajaton tvistinsä, joka salakavalasti vangitsee uusia kuulijoita musiikillisten raja-aitojen ja määrittelyn ulkopuolella. Ijäksen musiikki on yhtä aikaa tutun tuntuista ja omaleimaista, mikä on erittäin harvinainen yhdistelmä.

Honey B. & T-Bones

Honey B. & T-Bones

Honey B. & T-Bones on ehdottomasti yksi suomalaisen juurimusiikin toteemipaaluista, joka ei hyvän musiikin ystävälle liene isompia esittelyitä kaivanne. Yhtye on suuntaviitoittanut järkähtämättömällä itsevarmuudella bluespohjaisen rytmimusiikin taivalta jo 40 -vuotta ja saapuu pitkästä aikaa toimittamaan musiikillisen messunsa myös Ylläs JazzBlues tapahtumaan.

– Evolutive blues –
None of that run-of-the-mill grind, but a heady cocktail, where the best psychedelic elements from 1960’s San Francisco meet Mississippi blues in a garage, with serious intentions. The phat bass lines and the funky and rich drumming build a house, where fiery and earthy slide will take no prisoners. The cherry on the cake comes by courtesy of Honey B’s singing. Think of updated Memphis Minnie and you’re close. She hails from Finland.

Hannibal & Hot Heros

Hannibal & Hot Heros

Hannibal & Hot Heros on free jazzia­, rappia, soulia, funkia ja spoken wordia yhdistävä kokoonpano. Kollektiivi on keikkaillut yhdessä lähes viisi vuotta, mutta julkaisi debyttialbuminsa vasta alkuvuodesta 2019. Kokoonpanon loistetta kohentaa jäsentensä historia.

Hannu ”Hannibal” Stark tuli 90-luvun lopulla tunnetuksi Tulenkantajista, sitten Joku Roti Mafiasta ja viimeksi Tre-Funk III -kokoonpanosta. Hot ­Heros on puolestaan kaksi kolmasosaa legendaarisen vapaajazz­yhtyeen Black Motorin alkuperäis­kokoonpanosta.

Hot Herosissa ei ole kyse pelkästään siitä, että he osaavat soittaa tyyliä kuin tyyliä, vaan myös soundipuoli on hallussa. Kokoonpano omaa erittäin laajan musiikillisen yleissivistyksen jonka soitto on samaan aikaan kurinalaista, mutta myös äärimmäisen vapaata.

Hot Herosissa soittavat saksofonisti Sami Sippola, basisti Ville Rauhala ja rumpali Janne Tuomi, sekä Ylläs Jazz Blues festivaaleilla vierailevana kitaristina Matti Salo.

Hot Herosin nimi on sanaleikki, ja heidän trioalbumi Folkjazz From Finland, oli vuoden 2018 Jazz Emma -ehdokkaana.

Emilia Sisco & Tuomo Dahlblom

Emilia Sisco & Tuomo Dahlblom

Tämä alunperin peruuntuneelle Ylläs Jazz Blues 2021 festivaalille kasattu huippuduo pääse nyt vuoden viiveellä viimeinkin tarjoilemaan suuria tunteita ja vahvaa osaamista kahden konsertin verran

Retrosoulia ja bluesia syvällä tunteella ja äänellä laulava Emilia Sisco on ehditty noteerata etenkin viime vuosina monella saralla. Hänet valittiin Finnish Blues Awardseissa vuoden tulokkaaksi 2017, ja kehuttu debyyttilevy You Ain’t Heard ilmestyi vuotta myöhemmin. Tämä on vienyt Emilia Siscon bändeineen myös esiintymään ympäri Eurooppaa. Musiikillisesti Emilia Sisco yhdistelee amerikkalaista jazz-perinnettä, moderneja sovituksia sekä retrosoulia.

Tuomo Dahlblom tunnetaan taitavana kitaristina, joka on kotonaan niin oman jazzrock-pohjaisen musiikin esittäjänä kuin myös freelancerina aina teatterimusiikista Voice of Finlandiin. Kitaransoittoa hän opiskeli ensin Jyväskylässä ja myöhemmin Sibelius-Akatemian Jazz-osastolla

Viitasen Piia

Viitasen Piia

Viitasen Piia on lauluntekijä, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja raivannut Viitaselle jalansijaa Suomen eturivin tarinankertojien joukossa. Viitasen Piian akustisesta folkista ja americanasta kumpuava ilmaisu on saanut vuosien saatossa rinnalleen myös uusia sävyjä, ja akustisia ja elektronisia elementtejä yhdistelemällä on löytynyt rikas ja omintakeinen musiikillinen maailma, jonka ytimessä soivat Viitasen vahvat sävellykset ja sanoitukset, jotka porautuvat syvälle ihmisenä olemisen ytimeen.

Ylläs Jazz Blues festivaaleilla Folk@Velhon Kodan ensimmäisessä konsertissa Viitasen Piia esiintyy soolona

Syyskuussa 2019 julkaistu Meidän jälkeemme hiljaisuus albumi toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden, Aux ry:n Vuoden paras albumi ja Vuoden paras single -palkinnot, useita viiden tähden arvioita, sekä paikan Helsingin Sanomien vuoden 2019 parhaiden levyjen joukossa.

“Musiikin supervoima on siinä, että se voi tuoda pintaan tunteita, joita ei pelkillä sanoilla saisi kaivettua esiin. Laulaja-lauluntekijä Piia Viitasella ja hänen yhtyeellään Viitasen Piialla on aina ollut käsissään tämä ihmeellinen lahja ja supervoima. Voima, jonka avulla ihmisten suojamuuri saadaan murrettua ja kerrankin kohtaamaan oma sisin. ”  – HS, Mari Koppinen

Mika Kuokkanen

Mika Kuokkanen

Suomalaisen roots-musiikin kiintotähti, Hoedown-yhtyeen perustaja Mika Kuokkanen on jo varsin pitkällä urallaan toiminut Hoedownin lisäksi mm. laulaja-lauluntekijä/ sooloartistina ( KKANE ) sekä laulajana ja muusikkona useissa kokoonpanoissa kuten esimerkiksi Joshua James-Evan Coulombe-Mika Kuokkanen, Mika Kuokkanen & Jere Ijäs, Broadcast, Edu Kettunen-Mika Kuokkanen-Johanna & Mikko Iivanainen.

Muusikkona häntä ovat työllistäneet mm. J. Karjalainen, Edu Kettunen, Erin, Maarit ja moni muu.

Suomen lisäksi etenkin Amerikassa ja Australiassa kiertänyt Kuokkanen esittää festareiden soolokeikalla omia kappaleitaan eri levyiltä, omaperäisiä versioita lempikappaleistaan ja ehkäpä uuttakin materiaalia!

https://www.facebook.com/MikaKuokkanen.Hoedown/

Jere Ijäs

Jere Ijäs

Jere Ijäs on Hämeenlinnasta kotoisin olevan ja sittemmin helsinkiläistynyt laulaja, lauluntekijä ja muusikko. Ijäs on tehnyt yhteistyötä useiden suomalaisten huippumuusikoiden kuten Eero Raittisen ja Jonna Tervomaan kanssa. Suomalaisen roots-musiikin lipunkantajan Hoedownin jäseneksi Ijäs liittyi muutama vuosi sitten. Tärkeänä elementtinä Ijäksen musiikissa on americana-tyyli, joka muuntuu omintakeiseksi tavaksi laulaa, soittaa ja tuottaa musiikkia.

Folk@Velhon Kota kolmannessa illassa Jere esiintyy intiimissä konsertissa soolona.

Video kuvattu

Micke & Lefty feat. Chef

Micke & Lefty feat. Chef

Micke Björklöf ja Lefty Leppänen muodostavat Chef Kivimäen kanssa yhden Euroopan kiinnostavimmista tämän päivän akustisista blues- ja juurimusiikkiyhtyeistä.

Bändin ehdottomia tavaramerkkejä ovat vahva lauluosaaminen ja stemmalaulaminen, jossa kaikki kolme laulavat sekä yhdessä että erikseen. Harvemmin kuulee tämän genren bändeissä tällaista lauluvoimaa saatikka kolmea solistia.. Amerikkalainen roots-musiikki luo kehyksen, pääpainon ollessa kuitenkin selkeästi bluesissa. Omaperäisen ja aidon blues-soundin viimeistelevät virtuoosimainen slidekitara, matkalaukulla varustettu rumpusetti sekä taiturimainen huuliharppu. Vahva kokonaisuus syntyy erinomaisista omista kappaleista sekä kovan luokan musiikillisesta ammattitaidosta. Vuosien varrella Micke & Lefty feat. Chef on viihdyttänyt ja valloittanut yleisönsä energisellä keikoillaan niin pienissä baareissa kuin suurilla festivaaleillakin ympäri Suomen ja Euroopan. Yhtyettä onkin tituleerattu Suomen viihdyttävimmäksi blues&roots bändiksi jossa yhdistyy korkea musiikillinen ammattitaito sekä viihdyttäjän rooli. Kokoonpano on julkaissut kolme täyspitkää albumi.  Joista viimeisin 2020 julkaistu ”Let The Fire Lead” oli kansainvälinen arvostelumenestys.

20-vuotista toimintaansa juhlistava trio on vuosien saatossa esiintynyt lähes kaikilla alan festivaaleilla Suomessa sekä lukuisilla myös ulkomailla, mm.Puistobluesin pääkonsertissa jossa yleisöä oli paikalla huikeat n.15000. 2011 yhtye esiintyi ensimmäisenä suomalaisena artistina Huippuvuorten kansainvälisillä Dark Season Blues festivaaleilla. Trio on edustanut Suomea maailman suurimmassa bluestapahtumassa International Blues Challengessa Yhdysvaltain Memphisissä sekä European Blues Challenge tapahtumassa, Berliinissä.

Micke Björklöf: laulu, perkussiot, kitara, huuliharppu*
Lefty Leppänen: laulu, slide- ja akustinen kitara, huuliharppu
Chef: basso, laulu

Susanna Aleksandra & Joonas Haavisto

Susanna Aleksandra & Joonas Haavisto

Jazzia, eleganssia ja charmia! 

Kahteen otteeseen esiintyvä virolais-suomalainen jazzduo Susanna Aleksandra (laulu) & Joonas Haavisto (piano) pääsevät  viimeinkin tarjoamaan näitä myös Ylläs Jazz Blues festivaaleille. Alunperin duon piti esiintyä jo vuoden  2021 festivaaleilla, mutta koronapandemian vuoksi esiintyminen siirtyi vuodella eteenpäin. Mutta hyvää kannattaa odottaa. Sen voi todeta vaikkapa tämän videon kautta.

Susanna Aleksandra on Viron kärkinimiin lukeutuva laulaja, sanoittaja ja säveltäjä, joka viimeistelee maisteriopintojaan Sibelius-Akatemialla Jukkis Uotilan ja Aija Puurtisen johdolla. Karismaattisena esiintyjänä tunnettu Susanna pitää yleisön otteessaan ja tekee jazzista lähestyttävän kaikille kuulijoille. Hän leikittelee sanoilla ja melodioilla liikkuen perinteisen, modernin ja latin jazzin aalloilla. Aktiivisesti omaa musiikkiaan työstävä Susanna julkaisi debyyttialbuminsa Miracles vuonna 2015. Hänen toinen levynsä julkaistiin maaliskuussa 2020 Japanissa nimellä Souls of the Night ja alkuvuodesta 2021 kansainvälisesti Eclipse Musicin kautta nimellä The Siren. Levyllä soittavat Suomeen eturivin muusikot Joonas Haavisto, Joonas Tuuri ja Ville Pynssi.

Pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto on yksi mielenkiintoisimmista pohjoismaisista jazzpianisteista.  Hän on esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla ympäri maailmaa. Joonas sai arvostetun  Steinway Artist -tittelin ensimmäisenä suomalaisena jazzpianistina 2017. Steinwayn rosteriin  kuuluvat mm. Keith Jarrett, Brad Mehldau ja Ahmad Jamal.  

Haavisto on keikkaillut yli viidentoista vuoden ajan trionsa, Joonas Haavisto Trion, kanssa. Yhtye  on esiintynyt mm. Royal Concert Hallissa Nottinghamissa, Pariisin Jazzcolors Festivaalilla,  Jazzaheadissa Bremenissä, Les Boréales Festivaalilla Caenissa sekä Pori Jazzeilla. Trio on  julkaissut neljä albumia ja saavuttanut suosiota erityisesti Japanissa, missä he ovat tehneet  konserttisalikiertueita sekä esiintyneet legendaarisella Tokyo Jazz Festivaalilla. Trion viimeisin levy  Offshore julkaistiin saksalaisen Membran levy-yhtiön toimesta 2019.  

Joonas on säveltänyt musiikkia erilaisille kokoonpanoille soolopianosta big bandeihin ja  kamariorkestereihin. Haavisto sävelsi ja soitti kappaleen Toast elokuvaan Hymyilevä Mies, joka  voitti Cannesin Un Certain Regard sarjan ja oli Suomen virallinen Oscar-ehdokas 2016.  Haavisto on soittanut myös kamariorkestereiden solistina. Viimeisin kiinnitys hänellä oli Keski Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina 2020, jolloin hän kantaesitti Mikko Pellisen Borderlines  -teoksen pianolle ja kamariorkesterille

Hillside & Matulah

Hillside & Matulah

”Hillside&Matulah on Risto Kumpulaisen ja Janne Mathlinin muodostama duo, joka soittaa minimaalista instrumentaalimusiikkia hakien inspiraatiota mm rytmi- ja elokuvamusiikista. Duon svengaava ilmaisu ammentaa urbaanista maisemasta löytäen kulman takaa aina jotain uutta.”

Mathias Sandberg Trio

Mathias Sandberg Trio

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu “yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”, kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa.

Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa

Mathias Sandberg, kitara
Zacharias Holmkvist, basso
Stefan Brokvist, rummut

SÄIE

SÄIE

SÄIE on tuore, akustinen laulaja-lauluntekijä kokoonpano Tunturi-Lapista. Säikeen ytimessä soivat Elina Alatörmäsen ja Eveliina Nivan herkät ja purevat suomenkieliset laulut. Popahtavan folkahtava musiikkimme on teksti- ja tarinapohjaista tunnelmointia. Tekijöiden luonnonläheinen elämäntapa Lapissa kuuluu teksteissä ja musiikin juurevissa, paikoin mystisissäkin tunnelmissa vaikkakin lyriikoissa liikutaan varsin universaaleissa aiheissa. Maailman tila, yhteiskunnalliset ilmiöt, ihmisenä kasvamisen teemat ja ihmissuhteet laulattavat myös lappilaisessa arjessa.  

Matti Salo Quartet

Matti Salo Quartet

Syksyllä 2017 perustettussa Matti Salo Quartetissa soittavat tamperelähtöiset  saksofonisti Sami Sippola, kontrabasisti Ville Rauhala ja rumpali Janne Tuomi, jotka ovat soittaneet ja levyttänyt lukuisten paikallisten yhtyeiden kanssa yli viidentoista vuoden ajan. Lisäksi he kolme tekevät musiikkia myös nimellä Hot Heros.

Salo sävelsi suurimman osan ohjelmasta erityisesti näille muusikoille heidän taustansa ja tyylinsä huomioon ottaen. ”Halusin levylle paljon freefall-ilmaisua, mutta myös kurinalaista soittoa, samalla kun kietouduin näiden kahden käsitteen väliin”, kertoo Rovaniemellä varttunut, Oulun konservatoriossa opiskellut ja Oulun yliopistosta musiikkipedagogiksi valmistunut Salo.

Blue Stone

Blue Stone

Yhtye joka ei liene ainakaan YlläsJazzBlues vakiokäviöille esittelyä kaipaa. Ties jo monettako vuotta peräkkäin BlueStone on hurmannut käviät rehellisellä ja juurevalla blues soundillaan.

Puuraja ry esittää: Elona feat. Hillside & Matulah

Puuraja ry esittää: Elona feat. Hillside & Matulah

Puuraja -klubi on Ylläs JazzBlues festivaalin taustayhdistyksenä toimivan Puurajan kulttuuriyhdistys – Puuraja ry:n oma musiikkiklubi. Puuraja -klubi  on hiljalleen kehittyvä, ympärivuotinen elävän kulttuurin konsepti, joka pyrkii vastaamaan Lapin kulttuuritarpeisiin ja toiveisiin niin paikallisin kuin vierailevinkin voimin. Ensimmäinen Puuraja -klubi järjestettiin Äkäslompolossa, Luontokeskus Kellokkaassa elokuussa 2022 yhteistyössä Jazzliiton vähähiilisen kiertuemallin pilotointihankkeen kanssa ja tuolloin esiintymässä oli Sole Azul.

Nyt Puuraja -klubi jalkautuu myös Ylläs JazzBlues festivaaleille ja tarjoaa kaikille juurimusiikin ystäville konsertin kylän omassa olohuoneessa, Pub Selvä Pyyssä. Konsertti järjestetään keskellä sunnuntai päivää ja sinne ovat tervetulleita ihan kaikki. Samalla on mahdollisuus tutustua Puuraja ry:n toimintaan ja liittyä myös jäseneksi.

Elona on Jyväskylässä musiikkiopintoja suorittava 24 -vuotias pehmeä-ääninen, taitava ja sielukas laulajatar, jonka sydän sykkii juurevalle rytmimusiikille ja sielukkaille tulkinnoille. Elonaan saattaa törmätä festivaaleilla myös lipunmyyntipisteissä eri puolilla kylää. Elonan mukana lavalle nousevat myös ahkerasti festivaaleilla töitä paiskiva superduo, Hillside & Matulah, jonka jäsenistöä voi bongata keikoilta mm. Tuomari Nurmion, Eero Raittisen, Marjo Leinosen, Aili Järvelän ja Epic Male Bandin riveistä. Laadusta ei siis tingitä ja tilaisuudessa on groovetakuu. Alakerran bassotaajuuksia toimittaa Puuraja ry:n jäsen ja Ylläs JazzBlues festivaalin taiteellisesta tuotannosta vastaava Pasi Ryökkynen.

Tilaisuuteen on vappaa pääsy ja se on ikärajaton!

Elona: Heart & Soul (coverversion)