23.1. - 26.1.2020, Äkäslompolo, Suomi

Esiintyjät Artists

23th - 26th of January, Äkäslompolo, Finland

Ohjelma Program

frontpage

Muutokset ja lisäykset mahdollisia / Changes are possible

I Think You´re Awesome (DK)

I Think You´re Awesome (DK)

Tower Jazz, la 25.1. klo 19 / Selvä Pyy su 26.1. klo 21

“…The Next Big Thing in Danish jazz!“-Niels Overgaard, Jazznyt (DK) Few bands in Danish jazz have made themselves as noticed in recent years as I Think You’re Awesome.

Basistin ja säveltäjän Jens Mikkel Madsenin luotsaaman sekstettin luomat äänimaisemat piirtää upeita siltoja afrikkalaisten rytmien, pohjoismaisen folkin, eurooppalaisen improvisaation ja amerikkalaisten laulunkirjoitusperinteiden välillä. Tuloksena on virkistävä ja kriitikoiden ylistämä ainutlaatuinen indiejazz soundi, jota on nyt mahdollisuus kuulla livenä myös Ylläs Jazz Blues festivaalilla.

Unisissa ja kauniin kelluvissa harmonioissa liikkuva I Think You´re Awesome muodostaa musiikillisia kudelmia, jotka kertovat kiehtovia instrumentaalitarinoita kirjoista jalkapallon kautta nuoruuden muistoihin ja lapsuuden turvallisuuteen.

Vuonna 2019 yhtye juhlii 10- vuotisjuhlia. Kymmeneen vuoteen mahtuu mm. Danish Music Awards ehdokkuuksia, JazzNyt- palkintoja ja loppuunmyytyjä konsertteja.

Yhtye esiintyy Ylläs Jazz Blues 2020 festivaalilla kahteen otteeseen. Tätä yhtyettä et varmasti halua jättää kokematta, joten merkitse lauantai klo 19 Tower Jazz ja sunnuntai klo 21 Selvä Pyy omaan kalenteriisi jo nyt ja varaa lippusi ajoissa!

Yhtyeen kokoonpano:

Jens Mikkel Madsen (bs),
Alex Jønsson (gtr),
Morten Kærup (gtr/banjo),
Lars Fiil (keys),
Frej Lesner (perc/electronics),
Andreas Skamby (drm)

Viitasen Piia

Viitasen Piia

Navettagalleria pe klo 13 / Kappeli la klo 17

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa luomufolkia soittava yhtye, joka on hurmannut kolmella albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin.

Syksyllä 2012 julkaistu debyyttialbumi Viitasen Piia keräsi lukuisia loistoarvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Texicalli Recordsin julkaisema toinen albumi Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden ja paikan Helsingin Sanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukossa.

Yhtyeen marraskuussa 2016 julkaistu kolmas albumi Laulumaa on jatkanut nousujohteista kulkua, ja kerännyt täydet viisi tähteä niin Helsingin Sanomilta, Keskisuomalaiselta kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Ylläs Jazz Blues 2020 festivaalilla Viitasen Piia esiintyy soolona kahdessa konsertissa. Luvassa on herkkiä ja pieniä lauluja, sekä suuria sanoja ja tunteita.

Fabrice Falandry (FRA), Little Willie Mehto (FIN)

Fabrice Falandry (FRA), Little Willie Mehto (FIN)

Poro, pe 24.1. klo 19 / Well, la 25.1. klo 19

Fabrice Falandry: Laulu, akustinen ja lap steel kitara

Little Willie Mehto: Laulu, akustinen kitara ja huuliharppu

Fabrice Falandry (Fra) ja Little Willie Mehto ( Fin) esittävät delta ja country blues vaikutteista musiikkia jossa vuorottelevat laulu ja huuliharppu, sekä lap steel ja akustinen kitara. Duo esittää sekä omia että lainakappaleita englannin ja ranskan kielellä.

Fabrice Falandry on ranskalainen laulaja- lauluntekijä. Hän laulaa ja soittaa sekä akustista kitaraa että Weisenborn lap steel kitaraa. Vuonna 2016 Falandryn EP-levy “Au zenith” palkittiin kansainvälisellä The Weissenborn information exchange -sivustolla kategoriassa paras Weisenborn lap steel soittaja. Falandrylta on ilmestynyt tänä vuonna levy “Le gout de l’effort” (2019) jolla Little Willie Mehto vieraili soittamassa huuliharppua. Fabrice Falandryn musiikissa on kuultavissa vaikutteita muun muassa Missisippi John Hurtilta, Ry Cooderilta ja Kelly Joe Phelpsiltä.

Little Willie Mehdolta ilmestyi vuonna 2014 soololevy “There ain’t no Coolin’ “. Willie on esiintynyt viime vuosina muun muassa Suomessa, Puolassa, Ruotsissa, Italiassa, Virossa ja Ranskassa. Ranskassa hän on vieraillut yhtyeen Yokatta Brothers solistina, ja heidän kanssaan hän teki myös vuonna 2018 studiolive albumin nimeltään Yokatta Live Session nr.1. Suomessa hän on esiintynyt yhdessä mm. Sami Saaren, Robbie Hillin, Esa Kuloniemen sekä Dr. Helander & Third Ward -yhtyeen kanssa.

Fabrice Falandryn uusi albumi:

Fabrice Falandry Facebookissa:
https://www.facebook.com/fabricefalandryofficiel/

Little Willie Mehto Facebookissa:
https://www.facebook.com/LittleWillieMehto1/

Music

Steve ’n’ Seagulls

Steve ’n’ Seagulls

Äkäshotelli la 25.1. klo 21

Bluegrassia, kansanmusiikkia, metallia ja rockia sujuvasti yhdistelevä viisikko julkaisi kolmannen, Grainsville-nimeä kantavan albuminsa syyskuussa 2019. Levyn tiimoilta alkanut Grainsville-kiertue on vienyt yhtyeen pari kertaa Pohjois-Amerikkaaan, ympäri Eurooppaa ja vihdoin on vuorossa myös kotimaan turut, torit ja tunturit

Lokit nousivat laajempaan tietoisuuteen YouTube-videoidensa myötä ja yhtyeen kanava pyörii edelleen tasaisen kuumana. Yhteensä yhtyeen videoita on tähän mennessä katsottu jo yli 170 miljoonaa kertaa. Yhtye on kiertänyt useamman vuoden ajan kovaa tahtia ympäri Eurooppaa ja useaan otteeseen Pohjois-Amerikassa.

Keikoilla tarkoin valitut ja omintakeisesti versioidut lainakappaleet sekoittuvat omaan tuotantoon. Koko komeus tarjoillaan riehakkaanpuoleisen lavaesiintymisen ja rennon tunnelman kera

Eero Raittinen & Knuclebone Oscar Bad Ass Blues

Eero Raittinen & Knuclebone Oscar Bad Ass Blues

Äkäshotelli to 23.1. klo 21

Tinkimätöntä bluesia ja pakaroita kuumottavaa rokkenroll -rouhetta. Eero Raittisen ja Knucklebone Oscarin trion liveshow on tiukassa iskussa.

Combo rähjäsi syksyllä 2018 halki Suomen “Bad Ass Blues” -konserttisalikiertueella, ja herrojen jo aiemmin suitsutettu levy-yhteistyö sai jatkoa moderneilla Witch Queen of New Orleans, Going Down ja I’ll Take Care Of You -sinkuilla. Tämä on uudenlaista Lazer Bluesia, josta kuullaan vielä lisää!

Livenä kombinaatti keikkailee notkeasti ja perinteisesti neljän hengen kokoonpanolla. Eero Raittinen päävokalistina, Oscar kitaran varressa ja bändiliiderina. Komppipuolen täydentää Risto Kumpulainen pianossa ja Janne Mathlin rummuissa. Tämä kokoonpano on tiukkaakin tiukempi no-nonsense liveshow!

2019 pitkälti hiljaiseloa keikkarintamalla viettänyt Raittinen aktivoituu taas ja dieselkone jyrähtää käyntiin. Rokkenroll -riiviö ja kitarahirmu Knucklebone Oscar taas viettää 25 -vuotisjuhlakauttaan ja on intoutunut elämänsä bluesvireeseen Eero Raittisen sekä mm. Tuomari Nurmion yhteisprojektien myötä.

Lisää löylyä ja naama punoittamaan! Luvassa on “tough blues with a big bad ass factor”

Vesterinen Yhtyeineen

Vesterinen Yhtyeineen

Äkäshotelli pe 24.1. klo 21

Äkäshotellin perjantai huipentuu loistavan Vesterinen Yhtyeineen konserttiin, jossa festivaaliyleisöä hemmotellaan 9 henkisellä suurkokoonpanolla. Vesterinen Yhtyeineen on kasvanut vuosien saatossa yhdeksi Suomen suosituimmista yhtyeistä, josta osoituksena on mm. suurkokoonpanon lähes loppuunmyyty Faaraoiden aika – konserttikiertue. Upea Vesterinen Yhtyeineen tarjoilee unohtumattoman illan kaikille hyvän musiikin ystäville.

Näin kertoo yhtye itse tarinansa:

Vuonna 2006 eräässä rannikkoseudulla sijaitsevassa mökissä, synkkänä ja myrkyisänä yönä tietenkin, tallennettiin orkesterimme ensimmäiset sävelet ääninauhalle. Kyseessä oli varovainen tunnustelu josko tästä saattaisi jotain syntyä. Paikalla olleiden mielestä siitä syntyi, varsinkin silloin yöllä olimme vahvasti sitä mieltä. Monet muutkin ovat sittemmin olleet samaa mieltä, sillä tuossa ensimmäisessä sessiossa mökillä tehtiin demo kappaleesta, joka myöhemmin levymuotoon päästyään on tullut tunnetuksi nimellä Kukaan ei koskaan.

Tämän valtavan onnistuneen mökkireissun jälkeen olemme tehneet vastaavia retkiä lisääkin, jostain syystä musiikkimme syntyy parhaiten kun saamme tehdä sitä rauhassa ja toisinaan pienessä siivussa, sivullisia häiritsemättä ja heiltä suojassa. Monesti öisin mökistä kantautuu ulos raastavia riemun kiljahduksia kun musiikillinen hurmos ottaa vallan. On nimittäin niin, että orkesterimme suhtautuu musiikkiin suunnatoman vakavasti ja antautuen. Emme soisi musiikin muuttuvan yhdentekeväksi taustahälinäksi. Siksi olemme nyt neljännen levyn kohdalla tulleet siihen pisteeseen, että tuotamme, äänitämme, miksaamme, kansitaiteilemme ja muutenkin teemme oikeastaan kaiken itse. On käynyt selväksi, että me itse tiedämme parhaiten milloin kuulostamme parhaalta, näytämme komeilta ja tuoksumme hyviltä. Sanalla sanoen, olemme hertsiheikkejä.

Seitsenhenkisen orkesterimme neljältä levyltä ovat tulleet kenties laajemminkin tunnetuksi tuon Kukaan ei koskaan -biisin lisäksi mm. kappaleet Siinä kävi niin, Onnellinen mies, Kiljut riemusta, Kanto, Suurenmoinen elämä, Intiaanit ja Mitä tapahtui Hokkasen Timolle?, joka on edelleen varsin ajankohtainen ralli. Niin paljon kuin meitä voi äänitaiteen saralla hertsiheikeiksi nimitellä, niin yhtälailla rakkaita ovat meille kappaleidemme tekstit ja maailmat, joita niiden kautta aukeaa. Tapanamme on ollut käydä kainostelematta rankkojenkin aiheiden äärelle, kuitenkin lohdullisella virityksellä. Uusimmalla levyllä, Onnellisella miehellä, on havaittavissa jopa riehakkaan iloisia tekstisävyjäkin, joten ranteita veisteleviksi synkistelijöiksi meitä on turha käydä nimeämään.

Yhtyeemme keikkailee melko harvakseltaan, mutta se ei ole estänyt suorastaan ilmiömäisen keikkakunnon ja hurmosta lähestyvän live-meiningin syntymistä. Voi olla, että orkesterimme on yksi tämän hetken parhaista live-akteista tässä maassa. Mene ja tiedä, mutta kova keikkakuntomme on hiljakseen innostanut ihmisiä yhä enemmän keikoille mukaan. Hyvää live-soittomeininkiä vaalitaan myös seuraavaa levyä tehdessä, siitä riittää ammennettavaa studiohommiin.

Kokoonpano:

Mikko Enqvist – Kitara
Teemu Jokinen – Rummut
Petri Kivimäki – Kitara
Markus Piha – Basso
Janne Riionheimo – Koskettimet
Martti Vesala – Puhaltimet
Tero Vesterinen – Laulu
Jepa Lambert – Laulu
Heini Ikonen – Laulu

Hoedown

Hoedown

Äkäshotelli pe 24.1. klo 21

Mika Kuokkasen ja Masa Maijasen perustama Hoedown teki ensimmäisen esiintymisensä vuonna 2002 Art Goes Kapakka- tapahtumassa. Keikalla vierailijoina olleet Olli Haavisto ja Esa Kaartamo jäivät luontevasti tuon illan jälkeen yhtyeeseen ja näin alkoi nykyään 7-henkisen Hoedownin taival.

Hoedownin musiikilliset juuret ovat leppoisasti ristissä valkoisten ja mustien vaikutteiden kesken. Yhtyeen roots-musiikissa yhdistellään countrya, rock’n’rollia, folkia ja bluesia. Levyillä ja keikoilla kuullaan mm. Little Featin, The Bandin, Hank Williamsin ja Kasey Chambersin kappaleita sekä yhtyeen omaa tuotantoa unohtamatta myöskään vanhoja blues ja rhythm & bluesklassikoita.

Lanai

Lanai

Selvä Pyy, la 25.1. klo 14 / (Lanai Duo) Selvä Pyy su 26.1. klo 15

Lanai on Petri Kuuselan ja Tanja Torvikosken perustama oululainen yhtye, jonka musiikissa amerikkalainen laulaja-lauluntekijäperinne ja folkmusiikki kohtaavat laajat pohjoiset äänimaisemat.

Yhtyeen debyyttialbumi Ship´s Bell julkaistiin keväällä 2019 ja sai hyvin pian julkaisun jälkeen huomiota myös kansainvälisesti mm. useilla soittolistoilla ympäri maailmaa. Näin kuvailee yhtyettä ja albumia ympyrat.net yhtyettä ja albumia!

“Laulaja-lauluntekijäperinteestä, americana-folkista ja indie-vaikutteista ammentava Lanai on tuore, huolella hauduteltu tulokas Suomen musiikkikentällä. Yhtyeen debyyttilevy Ship’s Bell on syntynyt musiikin parissa pitkään työskennelleiden oululaisten Tanja Torvikosken ja Petri Kuuselan yhteisen kiinnostuksen kipinästä ja rautaisen ammattitaidon yhdistämisestä puhtaaseen kokeilun intoon. Ship’s Bell on täynnä loistavan soljuvaa ja herkkää musiikkia, joka kouraisee sydämen pohjasta asti.” www.ympyrat.net/Paula Mäkinen

Jos etsit lauantai-iltapäivään hyvää ja kaunista, Lanai tarjoilee sitä Selvän pyyn lavalta käsin ko 14 alkaen!

Marjo Leinonen & White Trash

Selvä Pyy su 26.1. klo 21

Marjo Leinonen White Trash on kipinöivää tulkintaa r&b ,soul ja rocknrollin laajalta alueelta. Solisti Marjo Leinonen bändinsä kanssa saa varmasti lanteet liikkumaan svengillä ja kovalla ajolla. Bändissä on liuta kokeneita r&b markkinoiden takuuhöyliä: Marjo Leinonen laulu, Risto Kumpulainen piano,  Mikko Murtomaa basso,  Sami Vettenranta rummut ja Knucklebone Oscar, kitara.

We Get You Funkiest Ever!

Hilland County Bluegrass Band

Hilland County Bluegrass Band

Tower Jazz pe 24.1. klo 15:30 / Äkäshotelli la 25.1. klo 21
Hilland County Bluegrass Band on viiden suomalaisen kielisoitinvirtuoosin muodostama kansainvälisen tason bluegrassyhtye. Ohjelmisto sisältää sekä modernia että perinteistä bluegrassia, ja muutakin kansanmusiikkia Amerikan mantereelta.
Janne Viksten: banjo
Nelli Ikola-Heiska: viulu&laulu
Elina Lappalainen: kontrabasso&laulu
Pauli Halme: kitara&laulu
Antti Vuorenmaa: mandoliini&laulu.
Sampo Lassila Narinkka

Sampo Lassila Narinkka

Selvä Pyy, pe 24.1. klo 14 / Tower Jazz, la 25.1. klo 15

Sampo Lassila Narinkan ohjelma on matka klezmerin, Itä-Euroopan juutalaisten mystisen kansanmusiikin, maailmaan. Vaikuttavista live-esiintymisistään tunnetun yhtyeemme konsertti alkaa hyvin perinteisellä klezmerillä ja vanhaan tyyliin soitettuna. Kappale kappaleelta musiikkiin lisätään sävyjä ja tehoja ja lopuksi päädytään yhtyeen omintakeiseen originaalimusiikkiin, uuteen suomalaiseen klezmeriin, Suomiklezmeriin.

Konsertisssa klezmer kulkee aikamatkan 1800 -luvun Bessarabian pienistä juutalaiskylistä, shtetl:eistä, aina nykyaikaiseksi ja robustiksi suomalaiseksi “lähiöklezmeriksi”, joka saa sävyjä nykysuomalaisesta mielenmaisemasta ja eri musiikkityyleistä – kansanmusiikista, jazzista, tangosta ja jopa kamarimusiikista.

Musiikki on melodista, herkkääkin, surusilmäistä ilon musiikkia – toisaalta balkantyylistä groovaavien rytmien musiikkia huumoria ja improvisaatiotakaan unohtamatta. Klezmermusiikin tummanpuhuva kertova sävy liittyy konserteissa myös kappaleisiin liittyviin sanallisiin tarinoihin.

Sampo Lassila Narinkka

Sampo Lassila, kontrabasso
Aleksi Trygg, alttoviulu
Markku Lepistö, harmonikka
Janne Tuomi, lyömäsoittimet

Sampo Lassilan taustalta löytyvät mm. Raoul Björkenheimin Krakatau, Edward Vesala Sound & Fury, Sinfonia Lahti,  Avanti!, nykymusiikkiyhtye Zagros, Doina Klezmer ja improvisaatioyhtye Free Okapi.

Harmonikkaa soittaa kansainvälisestikin tunnettu tunnettu harmonikkataituri (mm. Värttinä, Lepistö-Lehti –duo) ja nykyään mm. kansainvälisessä Samurai -harmonikkayhtyeessä vaikuttava Markku Lepistö.

Aleksi Trygg työskentelee viulistina mm. Sinfonia Lahti –orkesterissa ja keikkailee useissa eri kokoonpanoissa.

Janne Tuomi on tunnettu rumpali-lyömäsoittaja erityisesti free-jazzin saralta mm. Hot Heros -triosta, Jorma Tapio – Janne Tuomi -duosta, Circle -yhtyeestä ja Osuma -lyömäsoitinyhtyeestä.

Teri Mantere – Everything Needs To Breathe (levynjulkisukonsertti)

Teri Mantere – Everything Needs To Breathe (levynjulkisukonsertti)

Äkäshotelli, su 26.1. klo 13

Teri Mantere on australialaissyntyinen suomalainen artisti, multi-instrumentalisti ja laulajalauluntekijä Helsingistä. Vahvasti akustispohjainen musiikki liitelee tyylilajien välillä luoden omintakeisen soundin, ja vangitsee kuulijan virtuoottisen laulun sekä kitaransoitton siivittämänä. Alkuvuodesta 2020 Teri julkaisee uuden albuminsa “Everything Needs To Breathe” ja Ylläs Jazz Blues 2020 festivaaleilla on kunnia toimia yhtenä uuden albumin julkaisukonserttipaikoista.

Albumin julkaisukonsertti on yhden miehen johdattelema sykähdyttävä matka, jota on musiikillisesti verrattu suuriin artisteihin kuten Ed Sheeran ja Jeff Buckley. Tyylillisesti matka seikkailee jossain Jazzin, bluesin, popin ja perinteisen singer-songwriter musiikin välimaastoissa, jossa laulujen englanninkieliset tekstit ovat toisinaan tarinoita ja toisinaan kryptisempiä, runomaisempia lyriikoita jättäen tilaa kuulijan omalle kokemukselle.

Konsertin jälkeen albumi on saatavilla ainakin CD muodossa, ja myöhemmin myös vinyyli-julkaisuna ja streamauspalveluissa. Albumin julkaisijana toimii Eclipse Music.

Pauli Halme & Antti Vuorenmaa

Pauli Halme & Antti Vuorenmaa

Rouhe, to 23.1. klo 17

Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa tunnetaan helsinkiläisen Hilland Records -levy-yhtiön voimahahmoina ja mm. Juttutuvan legendaarisen Hilland Mondays -countryklubin perustajina. Heidän duokeikoillaan kuullaan country- ja bluegrassmusiikkia laidasta laitaan, sekä klassikkoja että poimintoja molempien soolotuotannosta.

 

Viinamäki

Viinamäki

Rouhe, la 26.1. klo 17

Kun otetaan toiseen käteen vieno lännen laulu ja toiseen hopeinen kuu tai satumaa, kastetaan ne laanaojassa ja kuivataan kuusikoissa, syntyy Viinamäen musiikkia.

Levyllinen Viinamäen lauluja julkaistaan tammikuussa 2020

KNUCKLEBONE OSCAR

KNUCKLEBONE OSCAR

Selvä Pyy, pe 24.1. klo 21

Knucklebone Oscar on Suomen lahja rokkenroll -hulluudelle. Kitararouhijan tavaramerkkejä on energiset keikat ja ultravilli liveshow. 25-vuotistaiteilijajuhliaan viettävän Oscarin tyyli on sekoitus Chuck Berryä, James Brownia, BB Kingiä ja Hurriganesia. Knucklebone on edustanut Suomea bluesin MM -kisoissa Memphisissä, rundannut Kiinassa, tarjoillut UMK:ssa hulvattoman burleskishown, julkaissut kasan levyjä, esittänyt raakaa gospelia ja tähdittänyt jopa täyspitkää teatterielokuvaa. Esiintyypä mies myös Ylen tuoreessa Vintage Valtakunta tv-sarjassa. Oscar has done and seen it all.

Viime vuonna Oscar on räväytti vanhojen konkarien kanssa. Tuomari Nurmion kanssa julkaistiin keväällä 2018 Gospel- EP ja syksyllä on täräytetty ulos Lazer Bluesia Eero Raittisen kanssa. Omimmillaan Oscar on kuitenkin intensiivisenä nokkamiehenä, laulajana ja armoitettuna kitaranriivaajana. Repertuaarissa on rutkasti voimakasta rytmibluesia, rokkenrollia ja riemastuttavaa lava-actionia. Kuin horjuva Dean Martin kasinon hississä: huoliteltu ja siisti, mutta hieman röyhkeä ja rapea.

DJ Mikko Saari

DJ Mikko Saari

Pirtukirkon Kellari la 25.1. klo 23 / Selvä Pyy su 26.1. klo 18

Päivätyökseen kirkonmiehenä toimivan Mikko Saaren yöllinen persoona, DJ Mikko Saari,  ei malta olla julistamatta sielukkaan musiikin ilosanomaa yökerhojen ja klubien tanssilattioillakaan. Lauantaisen Äkäshotellin iltaohjelman jälkeen DJ Mikko Saari aloittaa oman messunsa Pirtukirkon kellarissa kaikille hyvän vinyylimusiikin ystäville. Lisää DJ Mikko Saaren puhdistavaa vinyylieliksiiriä on tarjolla sunnuntaina klo 18 Selvän Pyyn lavalta käsin.

Festivaalia varten DJ Mikko Saari täyttää levylaukkunsa erityyppisten groovehommien kavalkadilla. Soul, funk, reggaenytkeet, jazzintynkä ja proto-discokin laittavat menomonot vipattamaan. Ohi sektoreiden meneviä ylläreitä luvassa myösen. Only vinyl is real!

Blue Stone

Blue Stone

TBA
Käytetty ja hyvin pidetty Blue Stone – Ylläs JazzBluesien pitkäaikaisin vieras – on kerännyt vuosien mittaan laajan kuulijakunnan. Vuonna 2008 julkaistu bändin debyyttilevy “9 colors” avasi portit Ylläkselle, bändin sanoin “soittajan toiseen jouluun”, ja siitä lähtien sammalettoman sinisen kiven sointuja on kuunneltu vuosittain molemmin puolin tunturia. Kvartetti tuntee olonsa kotoisaksi Ylläksellä, ja on palannut julkaisemaan jokaisen levynsä aina takaisin tuttuun ympäristöön ja tutun yleisön eteen. Kolmannen levyn avausraita “Get yourself a haircut” menestyi Briteissä radioäänestyksessä 2017 kolmanneksi, ja levy “Blues to my soul” soi kiitettävästi myös Suomen radioaalloilla.
Blue Stone ohjelmisto sisältää menevää juurimusiikkia; omia sävellyksiä, sanoituksia, sovituksia ja esityksiä – sekä pieteetillä valittuja muiden keksimiä kappaleita. Omien sanojensa mukaan: “Keikoilla esiinnymme livenä. Tehkää hyvin ja tulkaa keikalle!”
Blue Stone:
– Jyrki Lepistö, kitarat ja laulu
– Jukka Oravainen, kiipparit ja koskettimet sekä laulu
– Timo Mäkelä, matala basso ja laulu
– Esa Kivimäki, rummut ja kaskut
Mika Kuokkanen

Mika Kuokkanen

Arctic Skylight Lodge 24.1. klo 17 / Velhon kota 25.1. klo 13

Suomalaisen roots-musiikin kiintotähden, Hoedown- yhtyeen, perustaja Mika Kuokkanen on varsin pitkällä urallaan toiminut Hoedownin lisäksi sooloartistina (Kkane), laulaja/ lauluntekijänä sekä muusikkona useiden huippuartistien kokoonpanoissa ja levyillä ( J.Karjalainen Lännen-Jukka, Edu Kettunen, Mikko Kuustonen, Erin, Maarit jne.) Nykyään hänellä kunnia olla legendaarisen Broadcast-yhtyeen jäsen. Ylläs Jazz&blueseilla Kuokkanen esiintyy soolokeikkansa lisäksi Hoedown yhtyeensä kanssa.

Juurimusiikkiin nojautuva laulaja/lauluntekijä materiaali on pääosissa myös Kuokkasen Jazz & Blues festivaalien omalla soolokeikalla. Siellä kuullaan uusia ja vanhoja Kuokkasen biisejä sekä hänen omaperäisiä versioitaan lempikappaleistaan!

Jere Ijäs

Jere Ijäs

Rouhe, pe 24.1. klo 17

Jere Ijäs on Hämeenlinnalais-syntyinen helsinkiläistynyt muusikko ja lauluntekijä, jonka tuotanto on soinut radiossa säännöllisesti monta vuotta aina debyyttialbumista (Jere & The Universe 2004) lähtien. Ijäs on Roots-yhtye Hoedownin toinen laulaja yhdessä Mika Kuokkasen kanssa. Hän on tehnyt musiikillista yhteistyötä mm. Eero Raittisen, Jonna Tervomaan sekä Tuomo & Markuksen kanssa. Jere Ijäs on monipuolinen muusikko ja soittaa itse levyillään useampia instrumentteja. Keikoilla Ijäs tarttuu mieluiten joko akustiseen tai sähköiseen kitaraan.

Jere Haakana Varjosto

Jere Haakana Varjosto

Tower Jazz, pe 24.1. klo 19

Jere Haakana on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi, joka tunnetaan vuonna 2016 perustamansa Varjoston lisäksi myös mm. Kasperi Sarikoski Nuancen sekä räppäri Redraman live-yhtyeen riveistä. Helmikuussa Haakana esiintyi UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina loppuunmyydyssä UMO Plays Frank Zappa -konsertissa. Vuosien varrella hän on toiminut jäsenenä tai tehnyt yhteistyötä tahojen, kuten Värttinän, Mikko Hassinen Muuntajan, Timo Kämäräinen Groupin, Samuli Edelmannin sekä Zarkus Poussan kanssa.

Varjosto-yhtyeessä Haakanan rinnalla soittavat kotimaisen jazzin kärkiryhmään lukeutuvat kosketinsoittaja Artturi Rönkä, basisti Juho Kivivuori sekä rumpali Ville Pynssi.”

Jere esiintyy Varjosto yhtyeensä kanssa Ylläs Jazz Blues 2020 festivaaleilla vain yhden konserttin verran, joten laita tämä konsertti ylös omaan allakkaasi jo nyt!

Huom! Ohessa oleva konserttivideotallenne alkaa n. 9min kohdalta!

 

Frim-Fram Duo

Frim-Fram Duo

Haltijakammi pe 24.1. klo 19 / Rouhe la 25.1. klo 11 / Arctic Skylight Lodge la 25.1. klo 22

Inhimillisiä tarinoita jokapäiväisestä elämästä, konflikteista, rakkaudesta, hauskanpidosta… Inspiroivan ja groovaavan musiikin keinoin!

Frim-Fram soittaa monipuolista ja svengaavaa bluesia mukaansatempaavalla otteella. Kokoaan isomman kuuloisen duon ohjelmistosta löytyy sekä tyylikkäitä originaaleja että rullaavia cover-klassikoita.

Kaksi laulajaa, saksofoni, kitara, stompbox ja huuliharppu takaavat poikkeuksellisen tanakan meiningin, joka saa yleisön nauttimaan  ja tanssimaan!

Juki Välipakka: laulu / kitara / huuliharppu / stompbox

Sirpa Suomalainen: saksofoni / laulu

 

+ Mika Kuokkanen & Jere Ijäs duo + Tribute to Tedeschi Trucks band + Viinamäki + Yusuf Albekoğlu + Lena & Viola! A tribute to Joni Mitchell & James Taylor + A tribute to Norah Jones! + Konsa Funk Unit plays ABBA! + Hillside & Matula +