TERVETULOA / WELCOME

Nyt jo 25. kerran järjestettyn Ylläs JazzBlues festivaalin voi hyvällä omallatunnolla sanoa jo vakiinnuttaneensa paikkansa Suomessa yhtenä tunnetuista ja laadukkaista jazz- ja roots- musiikin festivaaleista. Liki neljännesvuosisadan ajan Äkäslompolon esiintymislavoille on noussut sadoittain koti- ja ulkomaisia eturivin artisteja, jotka ovat luoneet yhdessä keskitalven kaamoksen ja lapin luonnon kanssa ainutlaatuisen elämyksen, jota saavutaan kokemaan pitkien matkojen takaa.

Kuten aikaisempinakin vuosina, ovat festivaalin kaikki esiintymispaikat Äkäslompolon kylässä lyhyiden etäisyyksien päästä toistaan ja majoituksista. Pääkonserttipaikka on Äkäshotellin Pirtukirkossa ja muita tapahtumapaikkoja ovat; Äkäshotellin  Pirtukellari, Public House Selvä Pyy, ravintola Tower, ravintola Poro, Velhon Kota, ravintola Rouhe, kahvila Routa, rinneravintola Y1, ravintola Well, Pyhän Laurin Kappeli, sekä Haltiakammi. Kaikki konsertit ovat ikärajattomia, lukuunottamatta Äkäshotellin klo 20 alkavia konsertteja.

Tarkemmat sijainnit ja konserttien aikataulut löydät näiltä sivuilta, ohjelmalehtisestä sekä tapahtuman järjestäjiltä.

Laadukkaiden konserttien lisäksi olemme laajentaneet ohjelmatarjontaa myös visuaaliselle puolelle. Jo useana vuotena festivaalin valokuvaajana toimineen Emmi Kähkösen (https://www.emmikahkonen.com/) loistavien Facebook- ja instagram kuvien lisäksi päästään nyt nauttimaan myös vuosittain vaihtuvasta Juurilla- valokuvanäyttelystä, jossa esittelemme suomalaisia ansioituneita JazzBlues valokuvaajia ja heidän töitään. Vuonna 2020 esittelyvuorossa on muusikko ja valokuvaaja Antti Vuorenmaan näyttely, joka on esillä ravintola Rouheen aulassa koko festivaalin ajan.